Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta är laddad för ett titelrace under våren.

"Det är en massiv match för båda lagen"

lör 30 mar 2024 kl 17:11

Toppmöte. Ettan mot trean. Manchester City mot Arsenal på Etihad Stadium. - Det är en massiv match för båda lagen, säger Mikel Arteta.

Arsenal har inte vunnit på Eastlands sedan januari 2015. Santi Cazorla och Olivier Giroud gjorde målen då. Efter det har The Gunners ett kryss och åtta förluster på Etihad Stadium.
Imorgon möts lagen igen i Manchester östra delar.
Arsenal är en poäng före City i tabellen med tio matcher kvar att spela.
- Det är en massiv match för båda lagen, det är en sak som är säker. Det kommer att ge oss en enorm knuff i rätt riktning om vi vinner. Men det är en lång, lång väg att gå efter det för att vinna ligan, säger Mikel Arteta.

Förra säsongens match, i slutet av april, slutade 4-1 till City och innebar att de ljusblå klev förbi i tabellen. Till slut kom Pep Guardiolas lag fem poäng före Arsenal.
- Det är skillnad nu mot då. Momentumet är annorlunda. Vi hade vissa resultat upp till den matchen och några stora skador, men sådana erfarenheter lär man sig från. Ibland måste man också applådera motståndaren när dom är bättre än oss och så var det den dagen. Vi måste lära från det och utmana oss själva att bli bättre, säger Arteta.

Vad tog du med dig från förra bortamötet med Manchester City?
- Nivån som vi ställs inför och var vi vill vara. Helt klart är det där vi vill vara och du måste göra stora steg för att komma dit. Jag tycker att vi tagit några stora steg de senaste två, tre åren och vi är mycket närmare. Nu handlar det om hur du tätar till glappet och försöker bli bättre än dom.

Den här säsongen har Arsenal redan slagit Manchester City två gånger. Först på straffar i Community Shield på Wembley i augusti. Och sedan med 1-0 i ligan i oktober.
- Dom har höj ribban i den här ligan, och i fotboll generellt, till en nivå som vi inte sett tidigare. Det är det fina med sport. Det gör en bättre och utmanar en mer. Man måste hänga med i det tempot och det är vad vi försöker att göra.

Hur är känslan att kliva in i ännu ett titelrace?
- När jag såg alla komma in här så älskade jag energin. Jag älskade att se deras leenden. De var glada att vara tillbaka och de ville faktiskt träna igår. Sättet de pratar och är med varandra är fenomenalt. Vi måste ta oss an det här ögonblicket, köra dag för dag, träna riktigt bra och förbereda oss så bra vi kan för varje match så får vi se hur långt det tar oss. Vi har redan gjort mycket för att vara i den här positionen som vi är i och nu ska vi bara njuta av det och köra.