Medlemmar: 6108 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta var nöjd med mycket efter 0-0 borta mot Manchester City.

Arteta: "Defensivt var vi outstanding"

sön 31 mar 2024 kl 23:31

Arsenal bröt förlustsviten på Etihad Stadium. Och fick med sig en poäng från toppmötet med Manchester City. - Kan man inte vinna, se till att få en poäng, säger Mikel Arteta.

Toppmötet mellan Manchester City och Arsenal slutade 0-0. Det var en väldigt taktisk match - som det sprakade extremt lite om och som det var väldigt få målchanser i.
- Det var en spännande match, en riktigt tuff match, en mycket krävande motståndare men jag tycker att vi tävlade riktigt bra. Defensivt tycker jag att vi var outstanding. Vi var tvungna att sätta dem under press högre upp i planen – jag tycker att vi var riktigt bra och skapade många problem för dem. När de är så bra att de får dig i det här låga blocket är det väldigt svårt att ta sig ur det, de kommer ner med många spelare och jag tror att vi förhindrade mellanrummen riktigt bra och det är svårigheten. Det är första gången de inte har gjort mål hemma på tre år, det så enastående de är. Och sedan är nackdelen att vi hade några stora situationer att göra mål, vi gjorde inte det bästa av dem och nästa steg är att med bollen ha mycket mer lugn, speciellt i den första fasen för att anfalla bättre, säger Mikel Arteta.

Arsenal har tagit fyra poäng mot både Liverpool och Manchester City den här säsongen. Mot City har Artetas gäng inte ens släppt in något mål.
- Det är extremt svårt att klara det, men det säger lite om hur mycket engagemang och disciplin alla spelarna har och hur de tävlar. Det är en sak att spela en fotbollsmatch, det är en annan att tävla i den. Mot det här laget gjorde vi det riktigt, riktigt bra idag.

I och med krysset på Eastlands kunde Liverpool smyga och förbi i toppen av tabellen. Arsenal är tvåa och Manchester City trea.
Arteta kunde svara på om resultatet är bra för The Gunners i titelstriden.
- Jag vet inte. Man vill vinna alla matcher och vi förberedda oss för att vinna. Kan man inte vinna, se till att få en poäng och det gjorde vi. För elva månader sedan var vi här och då var det en helt annan historia. Vi måste fortsätta att ta steg som lag och förbättra oss. Det gjorde vi idag. Men vi har mycket kvar att göra, säger spanjoren.