Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här firar Bukayo Saka sitt straffmål borta mot Brighton & Hove Albion.

Saka: "I år känner vi oss mycket mer bekväma"

lör 6 apr 2024 kl 23:02

Arsenal vann - igen. Och Bukayo Saka nätade - för 17:e gången den här säsongen. - Vi är nöjda med att komma hit och vinna, säger 22-åringen efter 3-0 mot Brighton & Hove Albion.

Bukayo Saka prickade in säsongens 17:e fullträff när han från straffpunkten gjorde 1-0 till Arsenal borta mot Brighton & Hove Albion. Hemmakeepern Bart Verbruggen gick åt fel håll när Saka satte matchens första mål i den 33:e minuten.
Det blev till slut 3-0 och tionde segern sedan nyår.
- Vi är väldigt glada. Segern tar oss tillbaka till toppen. Vi är nöjda med att komma hit och vinna efter att vi spelade för tre dagar sedan. Jag är riktigt glad för alla grabbar som gjorde en topprestation. Vi bygger momentum, säger Saka till Sky.

Det var innan matchen oklart om Saka skulle komma till spel. Yttern har dragits med småskador senaste tiden. Han fick lämna den engelska landslagssamlingen och kunde inte spela mot Luton Town i veckan.
- Jag hade problem men så länge jag har två ben så kommer jag ge allt allt och jag vill bara spela. Jag var så glad att kunna vara med idag, säger han.

Med sju matcher kvar att spela leder Arsenal ligan. Liverpool, som spelar mot Manchester United imorgon. och Manchester City jagar bakom.
När Saka jämför årets titelrace med förra säsongens säger han:
- Det är inte så kul att tänka på det, men det var väldigt bra när det kommer till att lära sig saker. Matcher som den här behöver vinnas. I de senaste matcherna har vi försvarat oss så bra och hållit nollan. Det gjorde vi inte förra säsongen gjorde vi det inte så bra och släppte in sena mål. I år känner vi oss mycket mer bekväma. Jag tycker att laget är bättre och vi är redo att vinna varje match.