Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En laddad Gabriel Jesus på sista träningen innan första kvartsfinalen mot Bayern.

"Jag minns inte när jag spelade utan smärta senast"

tis 9 apr 2024 kl 14:41

Hans två senaste säsonger har kantats av skador. Inför kvällens Champions Leaue-kvartsfinal säger Gabriel Jesus: - Jag minns inte när jag spelade utan smärta senast.

Gabriel Jesus åkte på en jobbig knäskada under VM i Qatar 2022 och missade då 14 matcher mellan slutet av december och mars. Den här säsongen har också blivit upphackad på grund av skador.
Nu öppnar brassen upp om problemen han haft sedan han kom från Manchester City för snart två år sedan.
- Normalt sett pratar jag inte om det här och vill inte prata om min fitness. Men efter VM hade jag den där knäskadan som jag återhämtade mig bra ifrån. Under försäsongen fick jag en setback. Jag behövde göra en ny liten operation. När jag kom tillbaka spelade jag tre matcher på raken 90 minuter. Då fick jag problem med knät igen på träning. Jag fick en spark, men det var på andra sidan knät. Det är sådana saker som folk inte vet. Jag försöker bara komma i form så att jag kan hjälpa Arsenal så mycket jag bara kan, men tyvärr har jag haft problem den här säsongen. Jag hoppas att jag inte har det nästa säsong, säger Jesus.

Knäproblemen har dock satt sina spår.
- Ibland känner jag det, men jag minns inte när jag spelade utan smärta senast så jag ska inte klaga. Jag försöker bara återhämta mig bra så att jag kan vara redo för nästa match. Mentalt försöker jag hålla mig stark så att jag kan hjälpa laget.

Om kvällens första kvartsfinal i Champions League säger brassen:
- Om vi är i kvartsfinal i Champions League så är det för att vi förtjänat det och har den kvaliteten. Vi måste respektera Bayern. De är Bayern, men vi Arsenal. Dom respekterar oss och det kommer att bli en stor match.

Gabriel Jesus har gjort lika mål (fyra) i Champions League som i Premier League den här säsongen. Nu ser han fram emot en spännande avslutning.
- Det är den bästa delen av säsongen för dom som fortfarande är kvar i Champions League och för de som slåss i Premier League. Det är spännande för nu är det matcher som avgör och små detaljer spelar roll. Nu är alla tillbaka också och jag hoppas alla kan ge det där lilla extra för laget.