Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thomas Tuchel på gårdagens presskonferens i London.

Tuchel: "Vi vet hur vi vill skapa problem för dem"

tis 9 apr 2024 kl 16:45

Det blåser snålt kring Thomas Tuchel i Bayern. Nu hoppas han att Champions League ska rädda upp säsongen. - Vi vet hur vi vill skapa problem för dem, säger tysken.

Bayern Münchens säsong så här långt vill nog de flesta i södra Tyskland helst glömma. I cupen blev det i november uttåg mot tredjeligalaget Saarbrücken och i Bundesliga är man hjälplöst efter obesegrade Bayer Leverkusen. Förlusten i helgen borta mot nykomlingen Heidenheim innebär att Granit Xhakas gäng kan säkra ligaguldet redan i helgen. Det skiljer 16 poäng mellan Leverkusen och Bayern med sex matcher kvar att spela.
Därför får hårt ifrågasatta tränaren Thomas Tuchel sätta sitt hopp till Champions League.
Men han säger samtidigt att uppgiften är tuff.
- Arsenal är bästa laget i Premier League. All data visar det. De har fantastisk data i Champions League också. Det kommer att bli ett stort test för oss, säger Tuchel som i februari kom överens med Bayern om att bryta samarbetet i sommar.
- Men den här säsongen är inte förlorad. Säsongen är inte över förrän den är över. Den kritik vi fått är befogad och vi kommer inte att vinna ligan. Vi har inte varit bra nog, inte haft hungern och passionen i Bundesliga. I Champions League däremot har vi spelat på en hög nivå.

Tuchel hade dock mycket att säga om Arsenal - som han hyllade rejält.
- Arsenal är ett riktigt lag. Det är andra året som de spelar på den här höga nivån. Energin är hög. Kulturen har ändrats helt sedan Arteta kom till klubben. Man kan tydligt se hans jobb. Klubben ville tydligt gå för honom och nu skördar man det. De dominerar väldens tuffaste liga. Men vi vet våra styrkor. Vi vet hur vi vill skapa problem för dem. Vi vet att vi har mer erfarenhet i Champions League sett över de senaste åren. Det är en annan fotboll än i Premier League och det kommer att ha en inverkan.

Den 50-årige tränaren som tidigare coachat Chelsea ville på presskonferensen inte dras in i någon spekulation om en återkomst till Premier League i sommar.
- Det blir inga mer rubriker.
Istället var Tuchel mer sugen på att snacka om Kai Havertz - som avgjorde Champions League-finalen när han tränade Chelsea.
- Kai gjorde det kanske viktigaste målet i min karriär. Han är en toppenkille och en fantastisk karaktär. En otroligt bra lagspelare med fantastiska kvaliteter. Jag är så glad för hans skull att han värderas så högt efter den lite tuffa starten som han hade.