Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här firar Trossard sin kvittering mot Bayern München.

Trossard räddade Arsenal: "Inte nöjda"

ons 10 apr 2024 kl 00:49

Leandro Trossard fortsätter att näta som inhoppare. Idag kom sjätte fullträffen för belgaren som är bäst i de fem största ligorna i Europa. - Det är så klart väldigt bra statistik, säger

Arsenal låg under med 1-2 i den första kvartsfinalen hemma mot Bayern München när Leandro Trossard byttes in. Tio minuter senare hade belgaren kvitterat. Det var hans 13:e mål den här säsongen.
Sex av dem har kommit som inhoppare - det är bäst i de fem största ligorna i Europa, enligt reportern.
- Jag försöker alltid göra allt jag kan när jag är på planen för att hjälpa laget om jag startar eller om jag kommer in. Det är så klart väldigt bra statistik så förhoppningsvis kan hjälpa framöver, säger belgaren.

Det stod 1-2 i paus - är du nöjd med 2-2 i matchen?
- Jag skulle inte säga nöjd, men ligger du under med 1-2 i paus så tar du en poäng. Vi startade så bra, första 15-20 minuterna. Vi kunde ha gjort två eller kanske tre mål. Men när de kvitterar så ser man vilken kvalitet de har att skada oss. Till slut blir det ett kryss och det tar vi. Nu måste vi åka dit och göra klart jobbet.

Bukayo Saka ville ha straff i slutet av matchen - hur ser du på situationen?
- På planen såg det ut som straff, men jag har inte sett igen efter matchen. Det såg ut som att det var tydlig kontakt, men jag behöver se det igen.

Hur ser du på era chanser att gå vidare efter 2-2 i den första matchen?
- Vi tror att vi har bra chans. Vi har ett väldigt bra lag. Vi vet att det kommer att bli tufft. Om vi spelar på en bra nivå så tror jag att vi kan slå vilket lag som helst. Vi ska bara visa det där. Men det är ett tufft schema fram till det så nu ska vi återhämta oss bra och spela matchen i helgen.

Sedan Leandro Trossard kom från Brighton & Hove Albion i januari ifjol har han gjort 14 mål och 12 assist för Arsenal på 60 matcher.