Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta var inte helt nöjd med hur Arsenal agerade i den första kvartsfinalen mot Bayern München.

Arteta: "Vi bjöd dem på två mål ikväll"

ons 10 apr 2024 kl 01:43

Trots kanonstart blev kvällen inte vad Arsenal hoppades på. Mikel Arteta var inte helt nöjd med 2-2 hemma mot Bayern München. - Vi bjöd dem på två mål, säger Gunnerstränaren.

Det första kvartsfinalmötet mellan Arsenal och Bayern München slutade 2-2. Bukayo Saka gav Arsenal en drömstart i matchen - men tyskarna tilläts både kvittera och ta ledningen innan vilan.
I andra gjorde Mikel Arteta ett par bra byten. Det gav resultat när Gabriel Jesus spelade fram Leandro Trossard som kvitterade.
När spanjoren sammanfattar matchen säger han:
- Jag tycker att vi startar riktigt bra. Vi är dominanta och spelar på motståndarens planhalva. Vi skapar momentum och gör det första målet. Sen kommer ett avgörande läge i matchen när Ben White är fri med Manuel Neuer och ska göra 2-0. Vi måste göra mål där, då blir det en helt annan match. Sen, i Champions League, så kan man inte ge bort något till någon motståndare. Vi bjöd dem på två mål ikväll. Marginalerna är små i den här turneringen. Det är svårt att hota motståndaren skapa stora chanser mot lag på den här nivån. Då måste vi se till att inte bjuda dem på något. Men jag tycker att visar ett lugn, speciellt efter 1-2, för du kan lätt slänga iväg saker och bjuda motståndaren på massor med ytor att spela på. Det gjorde vi inte och avbytarna gjorde stor skillnad med sättet de kom in på planen, attityden och kroppsspråket.

Arteta var inte sugen på att snacka om något av domsluten som det surrades om efter matchen, Harry Kanes armbåge på Gabriel, Bayerns krav på ännu en straff eller fällningen av Bukayo Saka i den sista stopptidsminuten.
- Jag har inte sett det, beslutet är taget och vi måste fokusera på andra saker som vi kan kontrollera, säger Arteta.

Tror du att momentumet i matchen skiftade för att ni är oerfarna i Champions League?
- Jag vet inte, men det skapade viss osäkerhet i laget för vi har gett dem chanser. Då börjar man försvara öppna ytor där de har enorm kapacitet att skada en, men jag tycker vi reagerade bra och gav aldrig upp.

Arteta är dock positiv inför returen i München nästa vecka.
- Jag känner att tron finns där. Vi ska till München och har chans att vinna. Vi ska vara bättre i vissa delar på planen, det är så vi ska förbereda det.