Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta var besviken efter uttåget mot FC Bayern.

Arteta: "Jag är såklart besviken"

tor 18 apr 2024 kl 00:42

Arsenal är utslagna ur Champions League och det var en besviken Arteta som mötte pressen efter matchen.

Tre raka utan vinst och det finns en viss oro kring Arsenals nuvarande form. Josua Kimmich nickade in 1-0 till FC Bayern München och Arsenal lyckades aldrig mobilisera tillräckligt efter det. Det var en väldigt besviken Mikel Arteta som mötte pressen efter matchen.

– Jag är såklart besviken. Det var ett dubbelmöte med små marginaler - i första matchen släppte vi in två mål på misstag och det påverkade mötet över lag. Vi kom hit och kämpade, jag är fortfarande stolt över spelarna, hur de stod upp, hur de försökte spela och vad de förstökte göra. Det var en match som skulle avgöras med små marginaler, ett misstag eller ett individuellt genombrott. Marginalerna är så små på den här nivån. 

På frågan om han kan se att laget borde gjort något annorlunda svarade Arteta:

– Vi måste ge cred till våra motståndare också. Det är svårt att få hål på dem, speciellt när de spelar på ett sätt som de vanligtvis inte gör. Men vi hade våra chanser, speciellt i första halvleken. I andra halvlek lyckades vi inte hålla uppe pressen eller vårt momentum. Tyvärr så lyckades vi inte den här gången men vi måste stå tillsammans med våra spelare och vi lär oss från detta. 

Kan vår oerfarenhet ha spelat en roll?

– Vi har inte spelat i Champions League på sju år; vi har inte varit i en kvartsfinal på 14 år. Det finns en anledning till det, men vi vill gå hela vägen. Alla vill att det ska gå snabbt, på en säsong eftersom vi har kapaciteten och kvalitén att spela en semifinal men marginalerna är små. Vi måste lära oss från detta. Om man ser på historien, alla klubbar som tar sig till en viss nivå, det kan ta sju, åtta, ibland tio år att göra det. 

Hur påverkar detta resten av säsongen?

– Jag önskar att jag hade tillräckligt med ord för att få spelarna att må bättre. Jag är tacksam för att jag får vara deras coach och arbeta med dem varje dag. Vi behöver stötta dem för på lördag har vi ännu en stor, stor match. Vi är fortfarande med och utmanar om ligatiteln och vi vill verkligen ha den.