Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta säger att segern i lördags var otroligt viktig för Arsenals jakt på ligatiteln.

Arteta: "Alla är redo för det"

mån 22 apr 2024 kl 21:01

Jakten på ligatiteln går vidare. Arsenal mot Chelsea imorgon i ett hett Londonderby. - Alla är redo för det, säger Mikel Arteta.

Arsenals seger på Molineux i lördags var både stark och otroligt viktig. Den gav liv i jakten på ligatiteln efter de tunga förlusterna mot Aston Villa och Bayern München.
Fem matcher återstår.
Närmast: Chelsea hemma imorgon kväll.
- Vi ska fortsätta göra det vi gjort. Fokusera på matchen och uppgiften och förbereda oss riktigt bra. Det är vad vi gjort med tiden som vi haft och grabbarna är verkligen redo att köra igen, säger Mikel Arteta.

Efter förlusten mot Aston Villa i norra London förra helgen så tappade The Gunners ligaledningen till Manchester City. Men i och med att City hade FA-cupsemifinal den här helgen kunde Arsenal smita förbi efter segern mot Wolves.
En ny trea skulle ge fyra poängs försprång - men då har Pep Guardiolas gäng två matcher färre spelade.
- Det var ett bra test (mot Wolves) för att se hur vi reagerade på vissa hinder, för att se hur mycket vi ville det och vad vi klarade av att göra när man ställs inför svårare uppgifter och folk ifrågasätter en. Det är i sådana lägen man måste steppa upp. Och det gjorde verkligen laget.

Inför veckans matcher har både Arsenal och Liverpool 74 poäng. Manchester City har 73.
Det är tight i toppen.
- Vi är i en fantastisk position i Premier League, som vi varit i i nio, nio och en halv månad. Vi ska ge det en rejäl chans och vara riktigt bestämda för att göra vad som är i våra händer för att försöka lyfta pokalen. Imorgon har vi en tuff motståndare framför oss och vi ska försöka att vinna igen.