Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta kramar om David Raya efter derbysegern på Tottenham Hotspur Stadium.

Arteta hyllade Raya trots missen

sön 28 apr 2024 kl 22:27

David Rayas miss tog Spurs in i matchen. Men efter Arsenals derbyseger hyllade Mikel Arteta keepern. - Han gjorde ett individuellt misstag, men efter var outstanding efter det, säger Gunnerstränaren.

Arsenal lyckades slå Spurs i derbyt på Tottenham Hotspur Stadium med 3-2. Men det blev svettiga slutminuter efter att hemmalaget kommit tillbaka in i matchen efter David Rayas tavla.
Spanjoren försökte med en för svår passning mitt i den andra halveken när matchen kändes klar och Cristian Romero kunde rulla in reduceringen.
Raya fick dock beröm av Mikel Arteta efter dramat på Tottenham Hotspur Stadium.
- Vi har tur som har den målvakten som vi har för han gjorde ett individuellt misstag, men var outstanding efter det. Det är en del av spelet och jag älskar reaktionen från laget och speciellt från de som var involverade i misstagen för dom visade riktig karaktär, säger Arsenaltränaren.

- Raya steppade upp och gjorde det han är bäst på. Det är när du ser spelarna, när saker står på spel, modet som de visar. Det är lätt att snacka, men man ska göra det på planen också när saker som det här händer. Jag vet inte om jag hade haft modet att göra det han gjorde, så stor komplimang till dem.

Om matchen i sin helhet säger Arteta:
- Vi var supereffektiva och väldigt välorganiserade. Speciellt i första halvlek. Vi startade andra halvlek väldigt bra och hade total kontroll. Vi borde ha gjort ett fjärde mål där. Sedan kommer det individuella misstaget, vi släpper in ett mål och då känner man att det är "game on". Sen kastar de fram allt de har och Romero är anfallare sista 25. Vad som helst kunde ha hänt. Men jag tror att man måste gå igenom sådant här för att vinna stora saker. Jag är så klart superglad för det är en dag att vara stolt över.

Arsenal hoppades så klart få hjälp av Nottingham Forest i den sena matchen - men Manchester City vann och är en poäng bakom med en match mindre spelad.
- Det är tre matcher kvar. Vi ska göra allt. Två är på hemmaplan och i nästa väntar Bournemouth som precis slog Brighton med 3-0 så de är i bra form. Det kommer att bli en tuff match igen, men vi är nöjda och ska njuta tillsammans ikväll.