Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Newcastle United sägs leda jakten på Aaron Ramsdale.

Newcastle United jagar Aaron Ramsdale

fre 10 maj 2024 kl 14:56

Aaron Ramsdale förväntas lämna Arsenal i sommar - Newcastle United sägs leda jakten på keepern. En före detta Gunnerskeeper är aktuell som ersättare.

Simon Collings på Evening Standard som rapporterar att Newcastle United är favoriter att signa Aaron Ramsdale i sommar när keepern förväntas lämna klubben.
Engelsmannen kom till Arsenal från Sheffield United i augusti 2021.
Men den här säsongen har han tappat sin plats som etta till David Raya.
25-åringen har bara spelat sex matcher sen Raya plockades in från Brentford.

Det surras i samma artikel om potentiella ersättare till Ramsdale. Tre målvakter nämns: Den förre Arsenalkeepern Wojciech Szczesny i Juventus, Jason Steele från Brighton & Hove Albion och Ajax Diant Ramaj.
Juventus ska vara villiga att sälja Szczesny, som hunnit bli 34 år, för att kunna plocka in en annan målvakt. Fördelen med att kontraktera polacken skulle vara att han också är home grown. Nackdelen: Hans höga lön.
Steele, som också är home grown, har två år kvar på sitt kontrakt med Brighton och har vaktat kassen i rätt många matcher den här säsongen. Det är oklart om sydkustklubben är sugna på att släppa 33-åringen.
22-årige Ramaj är en välscoutad keeper som flera europeiska toppklubbar är intresserade av. Frågan är bara om han är sugen på att sätta sig i en konkurrenssituation med David Raya.