Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta under bortamatchen mot Manchester United.

Arteta: "Målet påverkade oss negativt"

sön 12 maj 2024 kl 21:43

Arsenal gjorde det som krävdes för att hålla gulddrömmen vid liv och slog Manchester United med 1-0 på Old Trafford. Men det var sannerligen inte vackert. - Målet påverkade oss negativt, säger Mikel Arteta.

Leandro Trossard sköt Arsenals ledningsmål efter 20 minuter. Kai Havertz såg att Casemiro var långt ner och kunde undvika offside. Sen var det fritt fram. Men trots ett par bra inledningsminuter fick The Gunners ingen energi av fullträffen.
Det var nervöst och slarvigt.
Men det räckte för att ta tre viktiga poäng i jakten på ligaguldet.
- Vi startade matchen riktigt bra och gjorde mål. Men målet påverkade oss negativt. Speciellt när det gäller saker som vi gjorde med bollen, säger Mikel Arteta.

Det var inte så att Manchester United, med massa spelare borta, var speciellt farliga. Arsenal hade de bästa chanserna i matchen - men hade ohyggligt svårt att få igång sitt vanliga vägvinnande spel.
Man blev försiktiga och spelade ofta bakåt eller i sidled.
Blev spelarna allt för försiktiga efter målet?
- Jag tror det och man spelade på säkerhet, bakåt och in i ytor som inte ledde oss framåt så att vi kunde skapa det hotet som vi ville. Vi började ge bort massor av bollar på grund av det och matchen blev mer öppen. Men å andra sidan så försvarade vi oss bra igen, säger Arteta.

Ska Arsenal vinna guld nästa söndag krävs att Manchester City tappar poäng i någon av sina två återstående matcher. Spurs borta på tisdag och West Ham United hemma på avslutningsdagen.
- Min erfarenhet av den här ligan är att vem som helst kan slå vem som helst. Vi visste att vi behövde vinna idag och vi behöver göra vårt i sista omgången.