Medlemmar: 4771 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta är hoppfull inför söndagens final av Premier League.

Arteta: "Jag är väldigt optimistisk"

lör 18 maj 2024 kl 01:36

Sista omgången på söndag. Guldchansen lever - men då måste West Ham United få med sig ett resultat i Manchester samtidigt som Arsenal slår Everton. - Jag är väldigt optimistisk, säger Mikel Arteta.

Nu ska guldstriden avgöras. Det är stor fördel Manchester City - som möter West Ham United på hemmaplan. Pep Guardiolas gäng måste vinna för att vinna ligan - om Arsenal slår Everton.
Annars hamnar pokalen i norra London.
- Det är en av de största veckorna för många av oss och helt klart det viktigaste ögonblicket. Jag ser verkligen fram emot det och längtar till söndag. Jag är väldigt optimistisk på den möjliga utgången, säger Mikel Arteta.

Arsenal kunde ha fått hjälp av ärkerivalen Spurs i veckan, men Manchester City vann med 2-0 och tog sig förbi Arsenal med två poäng i tabellen.
- Hoppet fanns där, men det hände inte. Nu måste vi göra vårt jobb och vinna mot ett formstarkt Everton. Sen måste vi hoppas att West Ham har en riktigt bra dag så att de kan hjälpa oss att så att vi kan uppfylla vår dröm. Det är vad vi hoppas på, säger Arteta.

The Gunners har inga skador att rapportera om - och Arteta kan mönstra bästa tänkbara laget på söndag.
Hos Everton saknas Vitalii Mykolenko, Nathan Patterson, Jack Harrison och Dele Alli. André Gomes kan bli aktuell för spel, men det är oklart om portugisen kan vara med.