Medlemmar: 4771 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sambi Lokonga åkte ur Premier League med Luton Town.

Lokonga på väg bort från Arsenal

ons 22 maj 2024 kl 23:30

Han har varit utlånad till Luton Town under säsongen. Nu säger Albert Sambi Lokonga att han förväntar sig att lämna Arsenal i sommar. - Nu är det upp till min agent och klubben att hitta något, säger belgaren.

Albert Sambi Lokonga kom till Arsenal från Anderlecht sommaren 2021 och kostade £17,2 miljoner. Han spelade hyggligt med matcher första 1,5 åren - men efter det har Mikel Arteta valt att satsa på andra spelare.
24-årige Lokonga har fått spendera tid på lån.
Först i Crystal Palace och nu den här säsongen i Luton Town.

I en intervju med BBC Three Counties Radio berättar den centrale mittfältaren om sin säsong på Kenilworth Road - och om framtiden.
- Min resa mer er (Luton Town) är slut, men min kärlek och respekt för er kommer stanna för alltid. Jag vill säga tack till alla, mina lagkamrater, coacherna, personalen och fansen för alla ögonblick vi fick dela tillsammans. Ni har fått ut det bästa av mig den här säsongen trots resultaten. Jag kommer att heja på er framöver och jag vet att den här klubben har en ljus framtid.

Men han snackade också om Arsenal - där hans framtid vad det verkar inte finns alls.
- Jag hade en diskussion med klubben och slutsatsen var att det bästa för mig var att lämna klubben. Så nu är det upp till min agent och klubben att hitta något. Jag har fortfarande kontrakt där, ett år plus option på ytterligare ett så vi får se vad som händer, säger Lokonga.

Sambi Lokonga spelade 19 matcher för Luton Town, som åkte ur Premier League, den här säsongen.