Medlemmar: 6017 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bukayo Saka firar sitt 1-1-mål tillsammans med Aaron Ramsdale.

Arsenalspelarna i EM: kvartsfinalerna

sön 7 jul 2024 kl 18:38

Kvartsfinalerna är färdigspelade och vi fick äntligen se Bukayo Saka i målprotokollet med assist av Declan Rice.

Kai Havertz, Tyskland: Fanns med från start i matchen mot Spanien som slutade med en 2-1 förlust efter förlängning och Tyskland är därmed utslagna. Kai Havertz hade ett par fina lägen att göra mål under matchen, farligast blev det i den 82a minuten när Spaniens målvakt står för ett misstag men chippen gick precis över ribban. Blir utbytt innan förlängningen drog igång.

David Raya, Spanien: Fick från bänken se hela vinstmatchen mot Tyskland. 

Bukayo Saka, England: Fanns med från start och fick äntligen hamna i målprotokollet. Schweiz tog ledningen, men endast fem minuter efter, i 80e minuten assisterad av Declan Rice så får Bukayo Saka bollen i hörnet av straffområdet, viker in, hittar skottläget med sin vänsterfot och bollen letar sig in i målvaktens bortre hörn. 

Efter ordinarie tid och förlängning var resultatet 1-1 så matchen avgjordes efter straffläggning där England vann med 5-3. Bukayo Saka satte Englands tredje straff säkert i mål. Han blev även utsedd till matchens bäste spelare.

Declan Rice, England: Spelade hela matchen mot Schweiz och stod för en stabil insats. Stod för assisten till Englands kvitteringsmål. 

Aaron Ramsdale, England: Fick från bänken se hela vinstmatchen mot Schweiz. 

William Saliba, Frankrike: Spelade hela matchen mot Portugal som gick ända till straffläggning efter att inget av lagen lyckades göra mål och Frankrike har därmed fortfarande inte släppt in något spelmål i mästerskapet. William Saliba stod för en stabil insats med bland annat 48 av 49 passningar till rätt adress. Resultatet av straffläggningen blev 5-3 till Frankrike. 

Semifinalerna spelas på tisdag och onsdag och våra fem kvarvarande spelare finns representerade i båda matcherna. 

Tisdag 9 juli

Spanien - Frankrike 21.00 (TV4)

Onsdag 10 juli

England - Nederländerna 21.00 (SVT)