Medlemmar: 8077 st.
Visa menyn

Betyg

Bild för Davidsson och Mannen

The Headmasters Ritual: Alla Bakis?

Denna årets första dag lär vara den vi svenskar konsumerar som mest pizza/år. Och som ni vet och jag har läst... så skall pizza vara ett frekvent använt botemedel mot baksmälla. För igår var ju en av årets absolut störst festtillfällen. Och idag således en av de största bakisdagarna. Och det var inte annat än att jag satt i soffan och funderade på om även våra vänner kanonjärerna hade varit ute och slagit dank under gårdagsnatten. För maken till seg tillställning var länge sedan jag såg.

Bild för Davidsson och Mannen

The Headmasters Ritual: Småpojkar

Igår, onsdag, var vi gäster på en bjudnings som regisserades av fotbollseuropas allra mest finklädda värdfolk. Borden var dukade med både hembakt och lättdrucket och vi, Arsenal FC, skulle få äran att sitta ner och umgås med SSC Napoli i deras paradvåning Stadio San Paolo. En arena i en stad, någonstans ungefär ovanför ankeln på den italienska stöveln som kickat mången sjöfarare ut i Medelhavet vidare ut i Atlanten.

Bild för Davidsson och Mannen

THR De Luxe: Gästblogg: Apan sätter till

Eftersom Yours Truly spenderade den kronologiska sträckan mellan lunch och tidig middag i Göteborgs norra skärgård, där sonen spelade match mot ett lag med härkomst där, stiger forumekvilibrist Guris in på expeditionen och bistår i dagen bloggande. Jag säger stort tack på förhand och skall alldeles strax sätta tänderna i denna primör. Hoppas det smakar!

/D&M

Bild för Davidsson och Mannen

The Headmasters Ritual: Chick-e-chack

Du som är intresserad, eller till och med insatt, i svenskt musikliv i allmänhet och dess mer punkrockiga 70- och 80-tal i synnerhet, är även bekant med begreppet Tigertämjaren från Rågsved. Du som inte är det kanske har någonting att lära eller i varje fall uppleva, för maken till hjälte och betydelsefull trendsättare, i en och samma person, är för många svår att finna.

Bild för Davidsson och Mannen

The Headmasters Ritual: Den Tappre Lindansaren

Efter att vi arsenalister efter helgen som gick, så smått svävat på åter bärande moln var det så, igår, åter dags för den moderna toppfotbollens referenspunkt, The UEFA Champions League. Och eftersom Arsenal hade hamnat i den så kallade Dödens Grupp, var det bara att beta av ännu en omtalad förgörare. Efter Napoli kom Dortmund, sedan kom Dortmund igen. Efter Dödsängeln och Liemannen… kom The Arsenal.

Bild för Davidsson och Mannen

The Headmasters Ritual: Ja, jag vet…

…jag vet att det bara var ligakuppen. Kuppen som genom åren bytt namn lika ofta som José Mourinho byter lag, kuppen vars primära syfte är erbjuda möjlighet till trupprotation och kuppen vars sekundära syfte är att klubbar som spurs, foolsen och Swansea, för en gång skull, skall få stå och känna sig som vinnare. Ett litet plåster på de ömmande förlorarsåren.

Bild för Davidsson och Mannen

The Headmasters Ritual: Onna da fulstream inna da sun

Ja, var skall man börja? Vi börjar med det som alltid både är enklast och såklart roligast, vi börjar med att klaga. För när våra vänner på Viaplay, så här några år senare, tolkade domen mot pubägarinnan Karen Murphy i Portsmouth, så blev det bara sådär kokobahia-tokigt av det hela.