Medlemmar: 8566 st.
Visa menyn

Transferrykten

Transfer deadline day - live

Jocke Lander – tor 31 aug 2017 kl 12:16

Klockan midnatt stänger transferfönstret. Arsenal.se uppdaterar det som händer live resten av kvällen.

58
Bild för Silly-season

Sanogo lånas ut på nytt?

Flera medier har under de senaste dagarna rapporterat om att Yaya Sanogo ska vara på väg att lånas ut på nytt, denna gång till Ajax. Ajax, med Dennis Bergkamp och Marc Overmars i ledarstaben, väntas presentera överenskommelsen imorgon eller på fredag.

Bild för Silly-season

Ghoulam in istället för Monreal?

Flera medier rapporterar om att Nacho Monreal kan vara på väg till Atletico Bilbao. Anledningen till att Arsenal ska vara villiga att släppa spanjoren är att klubben ställt in siktet på algeriska vänsterbacken Faouzi Ghoulam.

Ghoulam kom till Napoli under januarifönstret 2014 och tog snabbt en startplats under Rafa Benitez ledning. Det har tidigare rapporterats om att Arsenal är beredda att betala 11 miljoner pund för 24-åringen och enligt franska Le Sport 10 ska övergången kunna vara klar inom några dagar.

Bild för Davidsson och Mannen

Mina tankar kring Arsenals transferfönster januari 2014: Konsten att ha inte utnyttja ett överläge

Jag skulle kunna kalla den här texten för ”konsten att missa en straffspark”, ”konsten att missa öppet mål” eller kanske använda brottningens parterröverläge som bild för ett tillförskansat eller givet överläge. Jag skulle kunna oja, älta och gräva mig djupt ned i en brunslemmig gyttja om enorma tillkortakommanden satta i relation till ett fantastiskt bra utgångsläge. Det skulle jag kunna göra och sedan kunde jag använda vilken referens eller bild som helst, resultatet skulle ändå vara detsamma.

Bild för Davidsson och Mannen

Arsenal möter Southampton och Fantasy Manager möter Grand Theft Auto

Idag tänkte jag skriva om kommande tisdagskväll då Arsenal åker söderut för att möta Southampton i Premier Leagues 23:e omgång, men jag kan inte göra det utan att beröra det transferfönster som just nu går in i sina fem sista, skälvande, dagar. Så först lite uppsnack inför matchen och sedan lite resonerande kring innevarande transferfönster, ur en lite annorlunda synvinkel. Eller kanske inte, vi vår se.

Bild för Davidsson och Mannen

Fokus Fredag: FA-kupp och en vecka kvar av transferfönstret

Som ni alla vet så tar vi på, den för oss arsenalister högst ovanliga speldagen, fredag emot Coventry City i FA-kuppens fjärde omgång. Det forna Premier Leaguelaget Coventry ligger just nu på elfte plats i League One, spelar sina hemmamatcher på League twojumbon Northamptons hemmaplan, Sixfield Stadium, och är mitt uppe i en period av rejäla ekonomiska svårigheter adderat till konflikter mellan klubbledning, ägare och ägarna till deras forna hemmaarena, Ricoh Arena.

Bild för Davidsson och Mannen

Måndagens ryktesflora: Hålla oss till Bendtner, shall we?

Äntligen måndag och äntligen söndagsrykten att lägga till handlingarna. För som jag skrev i texten ”Varje dag är som söndag” i augusti 2012 så är hela denna period av galenskap accentuerad kring de söndagsversioner av skvallermagasin vilka rör om med grövsta slevarna och kryddar anrättningarna med det bredaste av hittepå-spektra. Hela perioden är hemsk och värst är söndagarna, då räcker inte allt salt i världen till för att förhålla sig till ryktesfloran.

Bild för Davidsson och Mannen

Min önskelista: Fokus på centrala anfallare

I fredags berörde jag på vilka positioner som Arsenal skulle behöva nytillskott och jag tog också upp behovets ungefärliga utsträckning och hur stor procentuell chans jag tror det är att klubben tillmötesgår de eventuella behoven, genom att handla in spelare. Utifrån min rangordning, vilken såklart bygger på truppens behov, kommer detta stycke ha en viss övervikt på strikerpositionen. Spänn fast dig i kontorsstolen och greppa kaffemuggen för nu kör vi.

Bild för Davidsson och Mannen

På dessa platser behöver Arsenal förstärka

Många av oss arsenalister bär en inomboende ambivalens gentemot det här med transferfönster i allmänhet och januariditot i synnerhet. Dels på grund av att många anser den moderna fotbollen har gått och blivit rakt igenom galen, sjuk och närmast moraliskt eroderande sedan alla shejker, oligarker eller politiska ställningstagandes (ex. Qatars sponsring av fc barcelona och Mansour/Abu Dhabi/Förenade Arabemiraten dito av shitty) trädde in i sporten fotboll.