Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

When the Daniel Levy breaks

Sebastian Parkkila
sön 5 jan 2014 kl 15:43

Myten om Tim Sherwood-effekten fick sig en rejäl törn då Tottenham blev utspelade av Arsenal som var i kontroll matchen igenom. Det var ett klassiskt derby, där Theo Walcott lyckades göra bortasupportrarna fullständigt vansinniga genom att påminna dem om resultatet. Dessförinnan hade de klasslösa supportrarna kastat mynt mot en Walcott som bars ut på bår. Walcotts gest – och det tillhörande leendet – var en harmlös akt som det förhoppningsvis inte kommer göras en stor grej av. Men FA:s vägar äro outgrundliga.

Serge Gnabry var den spelare i Arsenal som utmärkte sig mest. Han spelade väldigt moget och smart, och vågade alltid vända upp med bollen och hota. Det var också hans förtjänst att vi fick hål på Tottenham-försvaret då han använda sin fart för att skära in i banan och assistera Cazorlas underbara avslut. Danny Rose var nog ganska nöjd inför matchen med att slippa möta Walcott på sin kant, men hade en oerhört dålig dag på jobbet då han ställdes mot 18-årige Gnabry. Hans dag blev inte heller bättre då han blev av med bollen till Rosicky som därefter fick ett friläge och satte 2–0-målet. 

I nästa omgång möter Arsenal Coventry hemma, och får därmed en chans att vila fler spelare och samtidigt ha god chans att nå den femte omgången. FA-cupen bör tas på största allvar den här säsongen eftersom att det är en titel som Arsenal ses som en av huvudkandidaterna till att vinna. En titel föder sedan vinnermentalitet, vilket i sig leder till fler titlar. I alla fall historiskt sett.

Det är otroligt skönt att se ett så stabilt Arsenal som vi ser nu. Mertesacker och Koscielny är synkade som ett gammalt gift par vid det här laget, och är enligt mig det bästa mittbacksparet i Premier League. Det känns som att det ska mycket till för att Arsenal ska släppa in ett mål i dagsläget då hela laget försvarar som en enhet. Det syns att även de offensiva spelarna tar sitt ansvar på allvar och jobbar hem och pressar för att få tillbaka bollen så fort som möjligt. Just försvaret har varit det stora orosmomentet för Arsenal, och med den pusselbiten ditsatt så är det äntligen dags att ändra fokus från topp fyra till titeln.

Även om mål känns som en självklarhet när Arsenal spelar i dag måste Wenger däremot se till att hitta en ny anfallare som kan spela ensam på topp. Det får gärna vara en annan speltyp än Giroud som kan agera "fox in the box". Nicklas Bendtners mål senast gör inte honom till en bra fotbollsspelare, och Giroud klarar inte en hel säsong själv. Dessutom är Giroud alldeles för beroende av sin form, och när missarna kommer tycks de följas av nya missar. Fördelen med honom är däremot att han kan assistera lika många mål som han gör. Han är också en fantastisk lagspelare som arbetar väldigt hårt, vilket aldrig har varit fallet för dansken.

I övrigt får vi hoppas att Tottenham fortsätter att göra impulsiva och oigenomtänkta beslut. Som att sparka AVB utan en riktig ersättare eller att spendera 100 miljoner pund på nonsensspelare. 

Det är gött att vara en gooner just nu.