Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Sebastian

Så uppfyllde Szczesny sin Arsenal-dröm

Sebastian Parkkila – mån 18 nov 2013 kl 15:57

Arsenals ”the Pole in goal” – eller illa översatt: pålen i målen – har redan uppnåt sitt tidigt uppsatta mål. Vid 16 års ålder var hans dröm att få stå på en fotbollsplan med en Arsenal-tröja med det konsonantrika namnet Szczesny på ryggen med siffran 1. Han har på senare tid omtalats som en av Premier Leagues bästa målvakter, och likt min text om Ramseys uppväxt och resa till en av ligans och Europas bästa spelare tänkte jag nu ta mig an Arsenals förstavalspolack.

Läs mer

Arsenal har mycket att bevisa

Sebastian Parkkila – mån 11 nov 2013 kl 17:52

Det var en pojkaktig insats av Arsenal borta mot Manchester United. I första halvlek kändes det som att de våra röd-vita fotbollslirarna målade upp sina motståndare som stora monster. Som något att vara rädda och ängsliga inför. Med den starten som Arsenal har haft, och även med tanke på Uniteds start, hade jag aldrig kunnat tro att den mentala blocken av att spela på Old Trafford fanns kvar i Arsenal-spelarnas huvuden.

Läs mer

Aaron Ramseys makalösa resa

Sebastian Parkkila – lör 9 nov 2013 kl 00:00

Aaron Ramsey har gjort en helt makalös resa i fotbollsvärlden – från utskälld och utdömd av sina egna supportrar till att vara omtalad som en av de bästa mittfältarna i Europa och därmed världen. Det kan vara på sin plats att ta sig en titt på hur den unga walesaren kom att ta sig dit.

Läs mer

Avsaknaden av "game-changers"

Sebastian Parkkila – ons 6 nov 2013 kl 12:14

Arsenal har i och med sin fempoängsledning i Premier League gjort en bättre säsongsstart än under "invincibles"-säsongen och andra ligavinnande säsonger under Wenger-eran. Arsenal har bara tappat två poäng på nio matcher sedan förlusten i öppningsmatchen mot Aston Villa. Självförtroendet är på topp, och i helgen möter vi ett Manchester United i usel form på Old Trafford. Allt är till synes guld och gröna skogar.

Läs mer

London ringde, jag svarade

Sebastian Parkkila – mån 4 nov 2013 kl 14:47

Är nu hemkommen från en grym helg i London och sedvanligt boende på Seven Sisters Road vid Finsbury Park. Fredagen spenderades på en 1800-talsinspirerad pub undangömd i en gränd där ett iscensatt mord skedde. Speciellt, minst sagt. Lördagen dedikerades så klart helt till Arsenal Football Club, och började med en engelsk frukost på ett fik. Nästa stopp blev The Armoury där årets tröja inhandlades. Jag kunde inte motstå att ha "Özil 11" på ryggen av en bortatröja. Första Guinessen avnjöts på Tollington där vi även såg Newcastle spela ut Chelsea.

Läs mer