Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn
Premier League
tis 31 jan 2017 kl 20:45
1 – 2
(0 – 2)
Emirates Stadium, Publik: 60 035
Domare: Andre Marriner
WatfordWatford

Genomuselt, Arsenal

tis 31 jan 2017 kl 22:55

Av många usla insatser de senaste åren tog nog denna priset. Arsenal gjorde en genomrutten insats när man föll hemma mot Watford med 1-2 - och är med stor sannolikhet borta från kampen om ligaguldet.

Domaren blåste igång första halvlek. 45 minuter senare hade Arsenalspelarna fortfarande inte fattat att matchen hade börjat. I alla fall såg spelet ut så när Arsenal blev fullständigt utspelat av Watford under första halvlek. Utspelat. Av Watford. Ja, det är sant, men alla som såg matchen mot Bournemouth för några veckor sedan vet vilka bottennapp Arsenal har kapacitet för. Inte ens Marianergravens bottensediment går säkert när det här laget vaknar på den sidan.

Att det stannade vid 0-2 i halvtid får övriga spelare tacka Petr Cech för. Han gjorde två kvalificerade räddningar när gästerna hade gjort sina två mål och räddade Arsenal kvar i matchen.

Watford inledde matchen bäst och gjorde 1-0 genom Younes Kaboul som sköt en frispark från distans. Aaron Ramsey gjorde ett uselt försök att tacka bort bollen, men träffades istället av den och den touchen ställde Cech i målet. Ja, Kaboul (!) gjorde mål på frispark (!).

Ett par minuter senare fick Arsenal inkast vid mittplan, och vid sådana situationer ska man tydligen vara orolig hädanefter. Det är uppenbarligen en målchans för motståndarna. Gabriel kastade ett slarvigt inkast mot Ramsey som misstajmade mottagningen fullständigt och bollen gick till Capoue. Han fick upp farten och tog sig förbi både Coquelin och Mustafi innan han sköt ett skott som Cech räddade med en benparad. Returen hamnade rakt på Deeney som trots att han var omgärdad av fyra Arsenalspelare kunde raka in 0-2.

Ramsey rundade sedan av sin kväll med att sjunka ihop på planen och signalera för byte. Efter en dryg kvart där han framstod ungefär lika talangfull som Igors Stepanovs och Mikael Silvestres kärleksbarn var det nog lika bra.

Arsenal buades av planen i halvtid efter att ha skapat noll rejäla målchanser. Det var nog den mest rimliga publikreaktion Emirates har sett på flera år.

Hemmalaget ryckte som väntat upp sig något till andra halvlek. Walcott, som ersatte Giroud i halvtid, fick första solklara chansen sedan Arsenal rullat upp Watfordförsvaret. Gomes räddade dock när Walcott tvekade i avslutningsläget. Istället gjorde Iwobi reduceringsmålet som ofrånkomligen skulle komma. Alexis förarbetade på vänsterkanten och Iwobi kunde med någon form av halvträff placera in bollen i den bortre burgaveln.

Efter målet lyckades inte Arsenal skapa riktigt samma press som under perioden som ledde fram till det. Jag vet inte om spelarna tänkte att det skulle lösa sig av sig självt, men det såg nästan ut så på sina håll. Arsenal satsade offensivt och bytte in Perez, och spanjoren var också nära att kvittera när klockan började närma sig 90 minuter. Hans skott i straffområdet gick dock i ribban och ut. Det var också så nära Arsenal kom en kvittering.

Även om Arsenal spelade upp sig i andra halvlek, så var insatsen långt, långt ifrån godkänt. Den här matchen, som bara skulle städas av inför seriefinalen mot Chelsea på lördag, innebar en så genomgående usel prestation av Arsenalspelarna att jag knappt hittar orden. Att ett olycksfall i arbetet inträffar och man gör en plattmatch, som mot Bournemouth, är ganska normalt för ett Wengerlag men att upprepa den så episkt patetiska insatsen bara några veckor senare finns inte. Ett lag som vill vinna ligan ska inte ens göra en sådan insats.

Arsenals chans på ligatiteln är borta nu. Även om man skulle lyckas vinna mot Chelsea på lördag är det här laget inte tillräckligt stabilt för att vinna resten av matcherna, utan den här typen av plattmatcher kommer att inträffa igen. Spelarna ska givetvis lastas för att de inte behagar dyka upp och göra det jobb som krävs, men till slut handlar allting om att Arsene Wenger år efter år misslyckas med att få laget att prestera. Det kan inte vara en slump att mönstret upprepar sig säsong efter säsong, oavsett vilka spelare vi har.

Nu när chansen på ligaguldet är så gott som borta kommer säkert spelarna slappna av igen och börja spela champagnefotboll. Det är så dags då. Jag är så less på det här. Jag är less på Arsenal och jag är less på Wenger.

Dessvärre kommer ingenting att förändras. Det mesta tyder på att Wenger får ett nytt kontrakt - och nästa år sitter vi såhär igen. Om nu någon orkar det.

Kommentarer

Bild för Mijolo

Känner med dig Axel! Dina sista rader gjorde ony att läsa. Men tro kan försätta berg, det är långt kvar ännu.

Mijolo

Bild för Fredde

Någon som förstår varför han flyttade på Alexis än? Visst har Giroud gjort en del viktiga mål. Men med Samchez längst upp så såg spelet bättre ut och han var närmare mål hela tiden.

You win some, you draw some

Bild för Adamberg

Det är svårare att få bort Wenger än någon politisk statsman i något land på jordklotet. Det vet vi. Han kommer sitta kvar tills han dör bokstavligt. För att han skulle få så tråkigt att inte vara kvar. En ego tripp. Visst är han ansvarig för som du säjer allt upprepas oavsett vilka spelare han har till förfogande. Välbetalda stjärnspelare pratar vi om. Landslagsmän. Som går in i samma mönster. Låt oss kalla det Wenger- mönstret med rätta.

Adam

Bild för SuperMac

Först vill jag skriva att vi har en fantastisk medlemsklubb som älskar Arsenal och det är Axel med flera som ser till att det fungerar väl. Man får ibland en fantastisk klubbtidning som är fylld med bra reportage m.m . Så även om vi är missnöjda med det  som händer just med vårt kära Arsenal så uppmanar jag alla medlemmar att inte gå ur klubben! Jag är så gammal att jag var Arsenalfan redan 1969, gick med i fanclub i England några år. Efter vårt The double 70/71 så var det ett mörker till vi vann FA-cupen 1979 o sedan kom det mötet mot Pool 1989 som är så klassiskt så det kommer inte hända igen! På den tiden så visade man inte fotboll på Tv som man gör idag men jag kommer ihåg att jag gick upp och faktiskt på RADIO typ P 1 så sa de att Arsenal hade vunnit mot Pool o blivit engelska mästare! Det måste ha varit ngn på P1 som var Arsenalfan, annars hade det aldrig vi fått den nyheten☺! Nu till nutid...jag hade förståelse när vi byggde vårt nya Stadium att vi inte kunde få titlar o kanske var tvungna att sälja bra spelare men idag så är det ingen ursäkt längre! Vi har en snål , inkompetent manager som inte ser det alla andra ser...vi är alltid kassa under denna period år efter år! Jag började att säga att gå inte ur vår goa medlemsklubb av frustration att vi just nu inte leverar! Var kvar för Arsenal kommer att överleva Wenger o vi kommer att få ljusa tider igen...

Fan sedan 1969