Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn
Hull CityHull City
Premier League
sön 20 apr 2014 kl 15:05
0 – 3
(0 – 2)
The KC Stadium, Publik: 24 762
Domare: Jon Moss

Effektivt Arsenal besegrade Hull City

sön 20 apr 2014 kl 17:24

Arsenal bortaslog Hull City med 3-0. Därmed tog Londonlaget tre viktiga poäng i kampen om fjärdeplatsen.

Efter en längre formsvacka verkar det nu som att Arsenal börjat vakna till liv igen. På söndagseftermiddagen tog laget sin andra raka ligaseger och tredje totalt. I startelvan fanns både Mesut Özil och Aaron Ramsey. Det var ingen bländande tillställningen men Lukas Podolski blev stor matchhjälte när han för andra matchen i rad stänkte in två mål.

Första halvlek

Hull City startade matchen bäst. Hemmalaget pressade högt och hårt vilket störde Arsenal rejält inledningsvis. Gästarna förlorade närkamper och slog bort en hel del bollar i uppspelsfasen vilket gav Hull lägen att gå till attack. De lyfte in flertalet farliga inlägg och som satte Szczesny rejält på prov, något polacken klarade av mycket bra matchen igenom.

I den 14:e matchminuten fick Jelavic ett bra läge efter en öppnande passningen och kroatens skott pressade Szczesny till en svettig räddning. Även om Arsenal stundtals blev ordentligt tillbakatryckta såg anfallsspelet bitvis piggt ut. Både Ramsey och Özil såg ut att vara på spelhumör och rörelsen i anfallsspelet var bättre än på länge. Ramsey hittade i den 17:e matchminuten ut till Podolski som vek inåt och avslutade med högerfoten. Tysken fick bra träff men avslutet gick rakt på Hull-målvakten.

Arsenal kom in i matchen mer och mer. De gånger The Gunners lyckades spela sig förbi Hulls presspel fanns det ytor att utnyttja. I Den 31:a matchminuten slog Ramsey en öppnande passning till Özil. Tysken drog med sig  Hullförsvaret och spelade smart in bollen till Cazorla som frispelade en djupledslöpande Ramsey. Walesaren placerade säkert in 1-0, ett mycket vackert mål av Arsenal.

Hull fortsatte att hota offensivt även efter Arsenals ledningsmål.  Livermore hade ett skott i stolpen och Long fick ett bra läge på huvudet men nicken gick rakt på Szczesny. I slutet av den första halvleken fick Giroud bollen ute till höger. Fransmannen spelade in bollen i straffområdet där Ramsey, medvetet eller ej, bröstade ner bollen till Podolski som avslutade kliniskt. 2-0 Arsenal! Halvtidsresultatet var inte helt rättvisst sett till matchbilden. Hull stod upp bra och skapade fler chanser än bortalaget, men de mötte ett effektivt Arsenal.

Andra halvlek

I den andra halvleken lyckades inte Hull störa Arsenal likt de gjorde under perioder av den första. Nu kunde bortalaget lättare spela runt bollen och även hota offensivt. I den 54:e matchminuten begav sig Cazorla av i djupet längs vänsterkanten. Spanjoren fick bollen av Monreal och hittade vackert in till Ramsey centralt i straffområdet. Walesarens skott gick rakt på Hull-målvakten men Podolski kunde påpassligt stöta in returen. 3-0 till Arsenal och Podolskis fjärde mål på de två senaste matcherna.

Hemmalaget försökte att ta sig tillbaka in i matchen men hade det svårt att få till det i de avgörande lägena. Jelavic hotade men fick inte till avslutet. Huddlestone fick till ett farlig skott men Szczesny stod emot bra.  Arsenal spelade nu med stort självförtroende och kunde hålla bollen inom laget under långa stunder. Offensivt hotade även de The Gunners och ett 4-0 mål kändes närmre än ett reduceringsmål.

Det blev aldrig någon riktig spänning utan Arsenal vann matchen med 3-0 utan att direkt imponera spelmässigt. Ett styrke- och formbesked att vinna matcher utan att pressa sig till max. Laget tog också tre otroligt viktiga poäng i kampen med Everton om fjärdeplatsen samt fick självförtroende inför FA-cupfinal där motståndet är just Hull City.