Medlemmar: 8824 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger är imponerad av Leicesters resa det senaste året.

Wenger: "Leicester har tystat tvivlarna"

lör 13 feb 2016 kl 17:46

Även för ett år sedan möttes Arsenal och Leicester i den 26 omgången av Premier League. Då var Leicesters tabellposition den omvända.

Fjolårets möte slutade med hemmaseger, 2-1, och Arsene Wenger minns en pratstund med dåvarande Leicestermanagern Nigel Pearson efter matchen.
- Jag pratade med managern efter matchen och sa att ni kan inte åka ur ligan med den här kvaliteten. Det kändes inte som ett bottenlag när vi mötte dem. De avslutade sen ligan väldigt starkt. I år har de byggt vidare på deras styrkor och adderat 2-3 spelare. De har tystat tvivlarna som sade att de skulle vara borta från toppstriden vid jul, nu är vi snart i påsk, sa Wenger på presskonferensen innan söndagens möte.

För de neutrala åskådarna har Leicesters säsong beskrivits som en saga och Wenger håller med.
- Jag förstår de som tycker det och jag tror att deras succé är bra för fotbollen.

Att Leicester kan fokusera helt och hållet på ligaspelet ses som något positivt, men det kan också vara något negativt.
- Det kan absolut vara en nackdel att ha gott om tid mellan matcherna att fundera, om du har negativa tankar. Känslan de har haft är att de inte har något att förlora. Men när du är på toppen så kan nervositeten för att tappa den positionen dyka upp.

Arsene Wenger är glad över att alla spelare snart är tillbaka och tycker laget är tillbaka på normal nivå.
- Vinsten mot Bournemouth var viktig. Med alla spelare tillbaka ger det oss också större chanser. Vi är kvar i FA-cupen, Premier League och har två stora matcher mot Barcelona så det vore fantastiskt att ha alla spelare tillgängliga. Nu är det viktigt att hitta momentum, att vinna några matcher. Vi kan inte räkna med att Leicester ska visa svagheter, vi måste leverera resultat för nu kommer det några stora matcher. Pressen är på oss men jag ser det som positivt och en möjlighet att visa hur starka vi är.