Bragden i Ber... Reading

Sebastian Parkkila
tis 30 okt 2012 kl 23:12

Det är sent och jag borde gå och lägga mig, men efter vad jag just bevittnade inser jag att det nog inte blir många timmar sömn i natt innan man ska upp tidigt i morgon.

Detta Arsenal, vad ska man tro om dem egentligen? Efter 13 minuter har Reading gjort 1-0. Efter 20 har dem 3-0. I 37e minuten gör de även 4-0. Med den sista sparken i första halvlek gör Theo Walcott 4-1, men det såg inte ens ut som om han själv brydde sig. I halvtid kan man nästan se framför sig hur Wenger oavbrutet skäller ut samtliga spelare en och en på deras diverse språk i femton minuter innan de skamset måste återfinna sig på planen igen. Denna första halvlek hade varit den sämsta fotboll ett Arsenal-lag hade spelat sedan förlusten på Old Trafford under inledningen av den förra säsongen.

I andra halvlek går Arsenal ut och tar tag i bollen, men skapar inledningsvis inte så mycket som man hade önskat. I 63e minuten gör nyinbytte Olivier Giroud ett vackert nickmål. Det är dock svårt att känna någon glädje över målet som känns som ännu ett tröstmål.

Men sen.

I 68e minuten gör Koscielny 4-3 och tankarna förs omedelbart till Sveriges bragd i Berlin där de hämtat igen ett 4-0-underläge till 4-4. Hoppet växer och en tro som känns väldigt naiv infinner sig. I baktanken finns ändå en känsla av att "Nej, inte kan vi ta igen detta. Inte Arsenal". I den 95e minuten däremot med ordinarie tids absolut sista spark kommer det. Målet som gör upphämtningen komplett. Theo Walcott slår in bollen i mål även om det inte räknas för att domaren inte upptäcker att den är inne. Carl Jenkinson kommer däremot strutsande in mot straffområdet och sänker returen, och då är det ingen tvekan. Arsenal har hämtat igen ett 4-0-underläge borta mot Reading, och nu väntar två nya halvlekar på 15 minuter.

Arsenal fortsätter anfalla direkt i den första tilläggshalvleken där Chamakh får Twitter att sätta sina måltorkeskämt i halsen när han trycker in 5-4 till Arsenal. De resande Arsenal-supportrarnas eufori kommer dock till ett halt när Pogbrenyak i den andra extratidshalvleken nickar in 5-5. Nu vet ingen hur Arsenal ska reagera efter att Reading också spelmässigt tagit sig in i matchen.

En av matchens absoluta giganter gör det dock igen då Theo Walcott kommer i läge efter ett bra förarbete av Arshavin och sätter 6-5. Inte nog med det, utan Chamakh lyckas även han bli tvåmålsskytt när han kort därefter sätter 7-5 till Arsenal.

Nu en mening jag aldrig i min vildaste drömmar trodde att jag skulle få skriva:
Arsenal hade vänt ett 4-0-underläge till vinst med 7-5.

Efter en första halvlek som fick en att skämmas över sitt lag står Arsenal för en heroisk insats. Vad Wenger sa i halvtid hade nog i amerikansk censur-tv låtit ungefär som ett enda långt 'blip', men det fungerade verkligen. Det här är en match man sent kommer glömma, och jag tror inte att någon Arsenal-supporter bryr sig om att det var fjärde omgången av Capital One Cup. Inte ens det kan ta iväg någonting från en magisk natt.

Tack för i kväll Arsenal, och vi ses på lördag igen på Old Trafford.