Medlemmar: 8853 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wengers kroppspråk är inte helt otydligt vad gäller hans känslor för Arsenals spel i andra halvlek.

"Vi skulle ha gjort fler mål i första halvlek"

lör 21 mar 2015 kl 19:03

Arsene Wenger är inte förvånad över matchutvecklingen. Han tror inte heller att Arsenal kan ta ifatt Chelseas försprång i ligan.

Att spelarna skulle tröttna under matchens gång kom inte som en överraskning för Arsene Wenger, efter fyra matcher, varav tre på bortaplan, på två veckor.
- Det var två väldigt olika halvlekar, och det var något jag visste skulle kunna ske på förhand så vi var tvungna att starta starkt och göra skillnad redan i början. Vi gjorde det och skulle ha gjort fler mål i första halvlek, säger Wenger till Sky Sports.
- I andra halvlek blev det mer fysiskt och vi fick tunga ben. De gjorde 1-2 tidigt och efter det handlade det bara om att hänga kvar i matchen och kämpa tillsammans - vilket vi också gjorde. Vi fick verkligen kämpa hårt och så länge vi inte gjorde det tredje målet var det inte avgjort.

Wenger tror inte att Arsenal har någon chans att ta in Chelseas försprång i ligan trots Arsenals fina form efter nyår.
- Chelsea är stabilt så jag tror att de kan känna sig lugna. Vi har Manchester City framför oss men det är tight bakom oss också. Det viktiga för oss är att vinna våra matcher.

Som vanligt ligger Wengers fokus redan nu på matchen mot Liverpool om två veckor.
- Vi ska vinna nästa match. Nu åker spelarna iväg till sina landslag så det är bara att hoppas på att alla kommer tillbaka skadefria.