Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger, som var i Paris i fredags, berättade om en hel stad i chock efter terrorattentaten.

Wenger: "Jag var inte långt ifrån attentaten"

tor 19 nov 2015 kl 12:31

Arsene Wenger mötte pressen inför West Brom-matchen och det blev mycket snack om terrorattentaten i Paris i fredags. - Chockerande att egna medborgare kan hata en så mycket, säger Le Boss.

I fredags gick terrorister till attack mot Paris och dödade över 129 människor. Arsenals franske manager Arsene Wenger var i Paris när dåden inträffade.
- Jag var inte långt därifrån, säger han på dagens presskonferens.
- Hela staden var i chock och jag tror att Frankrike, precis som England, är ett tolerant och generöst samhälle och att upptäcka att egna medborgare kan hata dig, och landet, så mycket är chockerande. Man undrar vad det är som händer, fortsätter han.

Terrorattentaten har påverkat hela Europa dagarna efter och flera fotbollsmatcher ställdes in. Men England mot Frankrike spelades i tisdags. Och där var Wenger på plats när FA och den engelska publiken hedrade Frankrike.
- Jag skulle vilja tacka det engelska samhället och den engelska fotbollen. De har visat enorm solidaritet. Det här var en chock, en chock för vårt land. Jag tycker att fotbollen har svarat på ett sätt som man vill att fotboll ska göra, med stor samhörighet.
- Vägen för oss nu är att svara upp på ett positivt sätt. Vi kan inte sluta leva. Vi måste lite på politikerna, att de tar rätt beslut. Frankrike är ett tolerant land.

Laurent Koscielny spelade landskampen på Wembley i tisdags och grät före avspark. Mittbacken var märkbart tagen av det som hänt.
- Han var inte sig själv och det påverkade honom djupt, säger Wenger.
Arsenaltränaren kommer samtala med Kos inför lördagens PL-omstart för att se hur han känner sig. Känner sig inte mittbacken redo för spel kan han få vila, enligt Wenger.