Medlemmar: 8835 st.

Joel Campbell jublar efter sitt 1-1-mål.

Arsenal avancerar efter vändning

lör 9 jan 2016 kl 18:04

Trots insläppt mål efter en dryg kvart blev det en ganska behaglig resa mot nästa runda i FA-cupen. Arsenal vände och vann med 3-1.

Arsenal kom till spel med en något roterad elva. Mertesacker, Flamini och Özil lämnades utanför truppen, medan Ramsey och Monreal tog plats på bänken. Iwobi fick chansen från start i Özilpositionen medan Cech, och inte Ospina som införrapporterna sa, vaktade målet. Colombianen fanns inte med i truppen på grund av en lättare ljumskskada.

Inledningen av matchen var relativt fartfylld och Sunderland stack upp några gånger inledningsvis utan att hota Cech. Arsenal första chans fick Gibbs, sedan han stormat fram på vänsterkanten och fått ett skottläge. Avslutet räddades dock av Sunderlandkeepern Pickford. På den efterföljande hörnan nickade Chambers över från ett skapligt läge.

Sunderland gjorde 0-1 efter svagt försvarsspel av Arsenal i den 17:e minuten. Gibbs bröt ett anfall och passade hem till Koscielny som bara var några meter bort. Fransmannen var något nonchalant i mottagningen och gästernas mittfältare Lens stal bollen av honom och fick friläge mot Cech. Avslutet var rappt och Arsenalmålvakten kunde inte rädda.

Tio minuter senare kvitterade Arsenal. Iwobi drev upp bollen och hittade Walcott på vänsterkanten. Engelsmannen drev ner bollen till kortlinjen och passade in den framför mål där Campbell mötte och behärskat placerade in 1-1.

Efter halvtid inledde Arsenal starkast och hade allt spel. Pigge Campbell låg bakom mycket och fick en bra chans att göra mål då han ur dålig vinkel fick bollen förbi Pickford, men en försvarare fick undan bollen framför mål. Oxlade-Chamberlain pricksköt i stolpen från distans några minuter senare, medan Fletcher nickade i ribban för Sunderland när laget var uppe i ett sällsynt anfall. Campbell fick ytterligare ett läge sedan han frispelats framför mål, men Pickford räddade igen.

I den 72:a minuten kom Arsenals ganska logiska 2-1-mål. Bellerin kombinerade fint med Campbell på högerkanten och spanjoren hittade en fri Ramsey framför målet. Walesarens vinklade snyggt in bollen bakom Pickford med vänsterfoten.

Fyra minuter senare passade Bellerin fram till ytterligare ett mål. Chamberlain hittade honom på högerkanten och spanjoren avancerade mot straffområdet. Han såg Giroud komma mot den bortre stolpen och med en perfekt avvägd passning hittade han anfallaren som i sin tur placerade in bollen i mål.

Arsenalsegern var i slutändan solklar och därmed är The Gunners klart för fjärde rundan som spelas i slutet av januari.