Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

FA verkar gå bet på att få Wenger som förbundskapten igen.

Wenger tar inte över England

tor 29 sep 2016 kl 02:00

Det tog inte lång tid efter att Sam Allardyce fått sparken/sagt upp sig från det engelska landslaget innan Arsene Wenger kopplades samman med jobbet. Men fransmannen är inte sugen. Den här gången heller.

Det var i måndags som Telegraph visade bilder på när den engelske förbundskaptenen Sam Allardyce ville hjälpa en gammal vän och berättar hur man lurar systemet och kringgår regelverket som förbjuder tredjepartsägarskap av spelare, hur han hånar Roy Hodgson, Wembley och spelare.
Dagen efter fick Allardyce kicken.
Eller han sade upp sig själv.

Snabbt meddelades att Gareth Southgate tar över för de närmsta fyra matcherna. Det är VM-kvalmatcherna mot Malta, Slovenien och Skottland och träningslandskampen mot Spanien.
Men den engelska pressen var inte sen att länka ihop Arsene Wenger med jobbet som permanent manager för Three Lions.
- Min prioritering har alltid varit Arsenal, och till slutet av säsongen kommer jag att vara här. Jag är helt fokuserad på det, säger fransmannen som kopplats ihop med det engelska förbundskaptensjobbet flertalet gånger under sin tid i norra London.

Vad säger du om det som hänt de senaste 24 timmarna med England och Allardyce?
- Jag har varit helt fokuserad på kvällens match så jag har inte läst så mycket om det. Men det var stor överraskning med vad som hände Allardyce. Vem kunde ha förutspått det för 48 timmar sedan? Ingen. Men fotbollen är alltid full av överraskningar.

Kan du God Save the Queen?
- Ja, det kan jag.

Vilka är dina planer efter säsongen?
- Det är inte bestämt än. Jag har sagt det många gånger att min prioritering ligger på Arsenal Football Club och jag måste kolla av hur bra det går för mig till slutet av säsongen, säger Wenger vars kontrakt med klubben går ut i sommar.