Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger vill ha mer vila, men det får han inte. Redan ikväll lirar Arsenal igen. Nu mot Bournemouth på bortaplan.

"Mest orättvisa schemat på 20 år"

tis 3 jan 2017 kl 02:01

Arsene Wenger är inte nöjd med Arsenals jul- och nyårsspelschema. Fransmannen tycker att det är det mest orättvisa han sett på 20 år.

Arsenal spelade måndag och söndag under jul och nyår. Men mellan Crystal Palace och dagens möte med Bournemouth är det 48 timmar.
Arsene Wenger är inte nöjd med upplägget.
Särskilt inte som Chelsea spelade i lördag och kan vila till onsdag innan man möter Tottenham.
- Under mina 20 år är schemat det mest orättvisa. Skillnaden i vilotid är helt otrolig, om man jämför med andra lag. Jag vet inte längre om Premier League är mästare på att lägga scheman. Vi får acceptera att tv väljer sina matcher, men på den fronten har en del lag mer tur än andra, säger Wenger.

BBC har kollat hur långt mellan den första och sista matchen som lagen har under jul och nyår. Och tittar man i den tabellen så har Arsenal inte så illa.
The Gunners ligger fyra på 198,75 timmar mellan första och sista matchen.
Klart bäst har serieledande Chelsea som har 223 timmar, allra värst har Southampton som bara har 117. Saints, som har tre raka förluster under jul- och nyårshelgen, har lirat 28:e, 31:a och 2:a. Det är tre matcher på sju dagar.

Arsenal tar sig an Bournemouth på bortaplan ikväll. Wenger är medveten om att det är en tuff match och att laget har minimalt med vila.
- Varje match är så svår i Premier League och det är ett stort handikapp att gå in i den matchen 48 timmar efter den senaste matchen.