Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger sade till Wilshere att klubben inte skulle erbjuda honom ett nytt kontrakt i somras.

"Wenger sade till mig att jag kunde lämna"

tor 22 mar 2018 kl 18:19

I somras kunde Jack Wilshere ha lämnat Arsenal. För Arsene Wenger sade till mittfältaren: "För tillfället kommer vi inte erbjuda dig något kontrakt så kan du få ett någon annan stans så kan du gå".

Jack Wilshere blev för första gången sedan november 2016 uttagen i det engelska landslaget till denna samling. Three Lions möter Holland borta och Italien hemma. Men inför dagens avresa till Amsterdam kommer nu rapporter att Jack inte rest med laget. Enligt flera engelska tidningar skadade sig mittfältaren på dagens träning och kommer inte kunna spela matchen på fredag kväll.

I samband med landslagssamlingen har 26-åringen snackat om sin säsong, hur det var när han kom tillbaka skadad från låneperioden i Bournemouth och hur snacket gått om hans framtid i Gunners.
Där har Wilshere berättat vad Arsene Wenger sade till honom i somras när de snackade kontrakt.
- Alla visste att jag hade ett år kvar på mitt kontrakt och hade varit på lån, blev skadad så jag var inte riktigt med i hans planer. Han sade till mig: "För tillfället kommer vi inte erbjuda dig något kontrakt så kan du få ett någon annan stans så kan du gå". Självklart var jag inte nöjd med vad han sa, men samtidigt så visste en del av mig allt det här redan. Det var en ärlig konversation.

- Allt jag behövde var lite klarhet i var jag stod i klubben. Wenger sa att jag kunde kämpa för min plats och om jag gjorde det bra ifrån mig i Ligacupen och i Europa League så hade jag en chans. Jag hade tre eller fyra veckor på mig innan transferfönstret stängde, men jag hittade inget som jag verkligen ville ha och samtidigt så var jag inte fit att spela. Därför bestämde jag mig för att bygga upp min fitness. Jag har alltid haft självförtroendet att jag kan ta mig tillbaka in på mittfältet och behålla min plats, om jag var fit.

Nu är vi mars och det är bara två månader kvar på säsongen. Sedan väntar VM - som Wilshere drömmer om att få spela.
Men någon lösning på kontraktssituationen har inte nåtts.
Arsenal har erbjudit honom ett nytt kontrakt, med sänkt grundlön, men med möjlighet att tjäna mer om han får spela.
Wilshere vill stanna i Arsenal - och säger:
- Jag vill ha det löst så snart som möjligt. Jag vill åka till VM och njuta, men vi har tre månader till dess och mycket kan hända. Låt oss avsluta säsongen starkt. Vi har en stor tävling som vi vill vinna med Arsenal och jag vill vara med om det. Förhoppningsvis, inför VM, så kommer jag vara frisk och bli uttagen.