Domare: Svein Oddvar Moen
OlympiakosOlympiakos

Stabil seger mot Olympiakos

ons 3 okt 2012 kl 23:01

Arsenal imponerade inte hemma mot Olympiakos i Champions Leagues andra omgång, men det blev ändå vinst i slutändan med 3-1.

Första halvlek

Arsenal tog direkt tag i taktpinnen och visade inledningsvis prov på strålande passningsspel. Under de första tio minutrarna av matchen fick Olympiakos knappt röra bollen. Ändå var det grekerna som skulle få de bästa målchanserna i matchens tidigare skede. Först gav Mannone bort bollen med ett misslyckat utkast som snappades up. Skottet däremot var inget vidare, vilket var tur för den italienska hingsten.

Efter 20 minuters spel hade Arsenal 70% bollinnehav, men hade inte lyckats skapa någonting sånär som en farlig frispark av Cazorla från en snäv vinkel. I den 29e spelminuten åkte sedermera Laurent Koscielny på ett gult kort för en farlig tackling i hög fart. Ett gult kort var nog rätt val av domaren med facit i hand, även om Olympiakos supportrar gärna hade sett en röd variant. Tillsammans med sin kollega Thomas Vermaelen spelade Koscielny fortsatt labilt, och Olympiakos var farliga vid de få tillfällen de stack upp under första halvlekens första 35 minuter.

I 42a matchminuten får däremot Gervinho bollen alldeles utanför straffområdet och tog med sig bollen från vänster och innåt samtidigt som målvakten rör sig i samma riktning. Gervinho placerar sedan bollen i fel hörn för målvakten som inte hinner vända om. One nil to the Arsenal, och samtliga Arsenal-supportrar trodde nog det skulle bli resultatet man tog med sig in i andra halvlek.

Så blev inte fallet. I en väldigt bra sekvens får Olympiakos in ett hårt och precist inlägg som når den farlige Kostas Mitroglou som nickar in bollen efter en dålig press av de båda Arsenal-mittbackarna.

Andra halvlek

I halvtid kan det tänkas att Arsenal fick sig en Bouldiansk hårtork vilket också syntes inledningsvis i den andra halvleken där Arsenal såg piggare och vassare ut när de gick framåt. Bara tio minuter in får Gunners också utdelning efter ett strålande förarbete av Gervinho som får in bollen till Lucas Podolski som tar emot bollen i straffområdet och skjuter i väg ett skott som letar sig mellan Olympiakos-målvaktens ben. 2-1 till Arsenal.

Därefter blir matchen en allt jämnare affär där båda lagen turas om i anfallsförsök. Arsenal tar sedermera ut Oxlade-Chamberlain som inte haft en lyckad kväll, och Theo Walcott får göra ännu ett inhopp. Ett tag senare byts även målskyttarna Gervinho och Podolski ut mot Giroud och Ramsey. Den förstnämnde står för ett strålande - om än olyckligt - inhopp. Giroud får två vassa målchanser där den ena består av en touch från Theo Walcotts fina inlägg som räddas av målvakten. Det andra kommer innanför straffområdet där Giroud får iväg ett skott som oturligt blockas av heroiskt försvarande Olympiakos-spelare.

I matchens absoluta slutskede sparkar Mannone ut bollen långt upp mot Giroud som lyckas nicka ned bollen till Ramsey som använder sin fart för att lämna sin försvarare bakom sig och kommer fri med målvakten. Med all kyla i världen chippar Ramsey sedan in ett Vela-liknande mål. Aaron Ramseys klassmål blir det sista som händer i matchen som slutar 3-1 till ett Arsenal som ändå inte riktigt såg ut som sig själva. De tre poängen är däremot det som räknas, och Arsenal har hittills full pott i säsongens Champions League-äventyr.