Medlemmar: 6108 st.
Visa menyn

Välkommen till London

London är Storbritanniens huvudstad och ligger i den sydöstra delen av landet. Staden är Europas största stad – inkluderat förorten bor över 15 miljoner människor här.

Det var romarna som grundade staden och gav den namnet Londonium. Idag består Greater London av 32 boroughs (kommuner). Arsenal är beläget i de norra delarna av innerstaden, i Islington, som kommunen heter. Genom London rinner floden Themsen.

Det finns ett talessätt som säger att "den som är trött på London är trött på livet" - och faktum är att det är vältalande begrepp för Europas kanske största metropol. Staden sover praktiskt taget aldrig utan myllrar av liv och rörelse 24 timmar om dygnet. Men trots sitt tempo och sin energi finns det gott om ställen centralt där den som vill ha lugn och ro så kan få.
Hittar man inte en avlägsen pub med en blommande innergård finns alltid en park i närheten där den som vill chilla kan njuta. För den som inte vill åka hit och samla energi finns det gott om ställen att göra sig av med den på. London myllrar av pubar, restauranger, klubbar, nöjen och shopping.

Under den här sektionen av Arsenal.se kommer vi som åkt mycket och ofta att dela med av oss av våra tips. Vi har lagt upp en ny fräsch guide till alla pubarna runt om Emirates Stadium som ni kan använda er av före och efter matcherna. Vid sidan här finns en hel del användbara länkar till mycket bra informationssidor med mera.
I menyn finns speciella sidor för att resa till och i London, en reseguide för England och en sida med allmänna Londontips.

Ett par saker är värda att i ett tidigt skede informera om:

  • I Storbritannien är det vänstertrafik.
  • Valutan som gäller är pund.
  • Eluttagen är inte samma som vi har i Sverige så en adapter är bra att ha med sig för att ladda mobiltelefoner, kameror och datorer.
  • Eftersom Storbritannien inte är med i Schengen så måste man ha pass med sig för att komma in i landet.