Medlemmar: 4781 st.
Visa menyn

Tunt på backfronten

Axel Asplund
tor 24 jul 2008 kl 00:00

I och med att Kolo Toure missar och CL-kvalet står Arsenal inför ett stort backproblem. Gallas är den enda riktigt etablerade försvaren i truppen, och bakom honom finns bara Senderos och Djourou eftersom att Song ska spela OS med Kamerun.

Senderos kan göra jättematcher - minns Juve hemma 2006 - men har gör långt oftare kostsamma missar, och det har man inte råd med om det är guldet man är ute efter. Han och Gallas fungerar dock ganska bra ihop så förhoppningsvis kan de hitta samarbetet från start. Men skulle någon av dessa två skada sig, då är det en jättekris.

Djourou har inte rosat marknaden på de senaste åren och bakom honom finns det ingenting. Om nu inte Sagna kan bli nödlösningen som innerback i så fall. Bröderna Hoyte ger jag inte mycket för efter deras bedrövliga insatser mot ungrarna i tisdags. Spelar man så dåligt mot så pass svagt motstånd håller man givetvis inte i Premier League. Det var visserligen bara säsongens andra match, men jag tror att Wenger fick svar på frågan om de är tillräckligt bra.

Gallas och Senderos måsta hålla sig skadefria så länge Kolo är borta, annars finns det risk för att scenariot från säsongsinledningen 2006-07, hemska tanke, upprepar sig.