Medlemmar: 4798 st.
Visa menyn

CL-kval är vidrigt

Axel Asplund
tis 12 aug 2008 kl 00:00

Jag gillar inte att varje säsong numera ska inledas med en sådan grymt viktig match som kvalet till CL är. Alla vet hur viktig Champions League är och förlust i kvalet finns inte. Det värsta är att det över två matcher inte finns annat än ett ganska grovmaskigt skyddsnät om en genomklappning i match ett skulle ske.

Samtidigt brukar Arsenal vara vassa i CL-kval. Matcherna mot Sparta Prag och Dinamo Zagreb i fjol och förfjol var tämligen enkla resor där vi avgjorde redan i match ett och vi är naturligtvis skyhög favorit även mot Twente. Trots det känner jag redan nu av en naggande nervositet.

Försäsongen har dock visat prov på att spelarna har en tro på sig själva. Arsenal har hamnat i underläge i flera av matcherna, men ändå kommit tillbaka och vunnit. Särskilt upphämtningen mot Ajax, där Arsenal stundtals såg riktigt darrigt ut, var imponerande. Träningsmatcher är dock en sak, tävlingsmatcher en annan.

Samtidigt är det just denna känsla jag har väntat på hela sommaren. Någon som är klokare än jag sa det bäst: Säsongen är alltid bäst innan den har börjat.