Medlemmar: 4799 st.
Visa menyn

Vi saknar bredden

Axel Asplund
mån 11 aug 2008 kl 00:00

Det är inte varje dag jag håller med José Mourinho om något - frågan är om det någonsin har hänt - men när han säger att Arsenal inte har en tillräckligt bred trupp för att vinna guld är jag benägen att instämma i det.

Vi har en riktigt bra förstaelva, och när den spelar bra kan vi slå vilket lag som helst i världen. Problemet ligger i att toppspelarna är för få. Spelare som Cesc, Kolo, Adebayor och Gallas kommer att få dra ett enormt lass, och i slutet av säsongen - när allt avgörs - då tror jag att de kommer att vara för slitna för att leda oss till guld. Precis som förra säsongen.

Det var inte bristen på kvalitet som avgjorde ligan till vår nackdel i våras, det var bristen på bredd i truppen. Detta samtidigt som United och Chelsea hade och har till synes outtömliga trupper att ösa ur.

Jag hoppas verkligen att Wenger köper in ett mittfältare till. Åtminstone. Diaby är ju lika skadebenägen som Rosicknote, så honom går det inte att bygga laget runt och Denilson tror jag inte är mogen för att bli en nyckelspelare ännu. Bischoff då? Tjena. Det känns som en Stefan Malz-värvning på sin höjd - portugisen blir nog bara en parantes.

Nu tycker säkert folk att jag är Peter Pessimist, men jämför Arsenals trupp med Chelseas och Uniteds. Kom därefter inte och säg att Arsenal har bäst och bredast trupp i ligan. Och många gånger är det bredden som avgör i slutändan.

Till något helt annat: Dålig fart på bloggen på sistone, men en flytt och hantering av massvis av biljettansökningar till Evertonmatchen har kommit mellan mig och bloggen. Ska skärpa mig.