Medlemmar: 4798 st.
Visa menyn

Fortsätt så Adebayor

Axel Asplund
mån 4 aug 2008 kl 00:00

Adebayors vara eller inte vara i Arsenal blir ett vara. Och nu har han en hel del att leva upp till. Gårdagens insats var en början, men jag tror inte så många supportrars tålamod med togolesen är särskilt stort för tillfället.

Såvitt jag kunde bedöma såg han ändå ut att vara tillbaka i 2006-07 säsongs inställning, då han lade ner enormt mycket energi på att jaga boll och stressa motståndare. Något han inte riktigt gjorde i fjol. Kan han kombinera den inställningen, med förra säsongens (i alla fall under vintern) målfarlighet är nog allt förlåtet.

Jag håller dock med insiktsfulle Arseblogger om att Ade kan lägga ner det där kyssandet av klubbmärket. Alla vet att sådant är spel för galleriet, och det är ingen som tror på att han älskar klubben lika mycket som vi gör. Han ska fortsätta producera på planen, och inte snacka i tidningar eller hålla på med tomma målgester.

Nu såg jag visserligen inte hela matchen igår då jag dels kom hem från en lååång tågresa från Östersund i första halvlek och dels vackert knoppade in i mitten av andra, så jag kanske har fått en något skev bild av Ades insats. Men blir visst lite slitet av att gå på Yran. Nåja, Säkert och Justice var i alla fall bäst och det var galet kul.

Det märks för övrigt att folk börjar bli övertända på säsongen nu. Jag missade matchen i lördags, men under den var det en SMS-storm som jag inte har sett maken till sedan Milan away. Fast det är så det ska vara inför säsongen.