Medlemmar: 8825 st.
Visa menyn

Senaste nytt från styrelsen

Ordföranden
sön 8 sep 2013 kl 12:00

Arsenal Swedens styrelse har just medelst telefonmöte genomfört säsongens andra styrelsemöte, så jag vill passa på att dela med mig av några av de punkter som togs upp ikväll samt informera om saker som tidigare har beslutats.

Säsongens första medlemsresa kommer att genomföras sista veckan i november. Matcherna som är aktuella är Southampton den 23/11 och marseille 26/11, båda på Emirates. Arsenal Sweden kommer att sätta ihop ett program där bland annat den klassiska medlemskvällen blir en given höjdpunkt. Tveka inte att följa med. Det brukar vara en given höjdpunkt på Arsenalåret och ett grymt tillfälle att lära känna nya Arsenalvänner från hela landet. All info om resan, anmälningsdag och pris med mera kommer inom kort här på Arsenal.se.

Nya Arsenal.se är just nu inne i slutfasen. Andreas Andersson, Jocke Lander och ”Kicken” Elwe och många andra lägger för tillfället ner nästan all ledig tid på att färdigställa de sista detaljerna. Lanseringen kommer att ske första veckan i oktober.

På årsmötet för snart en månad sedan lyftes en fråga om vad Arsenal Sweden kan göra åt tonen på forumet, som många gånger under det senaste året har varit alldeles för grov. Lars Lundstedt håller just nu på att sätta ihop ordningsregler där också konsekvenser för eventuella regelbrott listas och dessa kommer att gälla för forumet på den nya sajten. Vi söker också efter nya moderatorer som kan kontrollera att dessa regler efterföljs. Är du intresserad av att göra en insats för supporterklubben genom att vara moderator är du välkommen att anmäla ditt intresse till lars.lundstedt@arsenal.se.

En annan fråga som kom upp på årsmötet var hur vi resonerar runt prissättningen av de biljetter som vi säljer till Arsenals matcher. Vår policy har alltid vara att ligga så nära originalpriset som möjligt, men då pundkursen hastigt sjönk under förra säsongen blev våra priser något för höga. Detta kommer vi nu justera och vi kommer också vara mer noggranna att justera priserna efter hur stark pundkursen för tillfället är. Vi behöver dock hålla en liten marginal då det tar ganska lång tid från det att vår beställning till London måste läggas fram till det att Arsenal drar pengar från vårt konto.

Styrelsen har också beslutat om att från och med denna säsong ska inför ”säsongens välgörenhet”. Inom ramen för den ska klubben skänka en summa pengar till välgörande ändamål där det finns någon koppling till supporterklubben eller till Arsenal. Vi kommer inom kort presentera vad årets välgörenhet blir. I framtiden är vår ambition att medlemmarna ska föreslå vad klubben ska stötta ekonomiskt.

Kicken har utöver sitt jobb med hemsidan lagt ett jättejobb på att ta kontakt med ambassadörerna för lokalverksamheten ute i landet. Han har pratat med alla nuvarande lokalansvariga och har även etablerat kontakt med ett antal nya potentiella ambassadörer, så det är nya lokalträffar på gång på ett antal orter. Håll koll på forumet och anmäl dig till din närmaste träff – det är sådant som gör Arsenal Sweden till en ännu mer levande förening.

Slutligen vill jag informera om vilka fokusområden vi har planerat att jobba med under året. Detta är saker som vi särskilt vill prioritera vid sidan av allt annat som redan sker i Arsenal Swedens regi.

Hemsidan
Arsenal Sweden har under en lång tid arbetat med att bygga en ny hemsida. Det arbetet har dragit ut på tiden av olika anledningar, men nu börjar den bli klar. När den nya sidan är lanserad kommer vi fortsatt att jobba för att utveckla såväl innehåll och funktoner för att medlemmarna ska ha en så modern och funktionell hemsida som bara är möjligt.

Lokalverksamheten
Lokalverksamheten är ett område där det finns stor utvecklingspotential. Arsenal Sweden gör i år en satsning på att stärka de lokala träffarna över hela landet genom dels utvecklat stöd från lokalansvarig Kristonel Elwe och dels genom fortsatta ekonomiska bidrag.

Styrelseutbildning
För att en förening av Arsenal Swedens storlek ska fungera tillfredsställande är det viktigt att styrelsen följer gängse föreningspraxis. Styrelsen och andra personer inom Arsenal Sweden som kan ha nytta av det ska därför under säsongen genomgå utbildning i föreningskunskap i syfte att stärka denna kompetens ytterligare.