Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Nu är det dags igen - nästa kaos är på ingång

Jocke Lander
sön 21 feb 2016 kl 00:01

För nästan exakt en månad sedan kom beskedet att toppmötet mellan Arsenal och Leicester skulle flyttas från lördag till söndag.
Tre veckor före matchen meddelades ändringen och där stod massor med supportrar med bokade flyg, tåg och hotell överkörda. Fansen som går på matcherna finns det ingen som helst respekt för längre.
Det är tv som gäller.
Och pengar. Bara pengar.

Arsenal Sweden skulle köra den årliga medlemsresan just den helgen. Vi hade gått ut med allt och tagit in anmälningar. TV hade ju plockat sina matcher för den helgen så vi kände att det var grönt ljus.
52 medlemmar bokade sig för en helg i London.
Sen kom ändringen. Jag såg det först på Twitter och min spontana reaktion var att det var nån som bara drev med oss. Men så var det så klart inte.
Vi fattade ett snabbt beslut att hjälpa de som behövde boka om sina hemresor ekonomiskt. Ansvaret för medlemsresan är vårt. Och då är det vår skyldighet att se till att ingen av de 52 som ska med ska behöva sitta på en flygplats när helgens höjdpunkt drar igång på Emirates Stadium.
Matchändringen kostade Arsenal Sweden nästan 30 000 kronor.

Tv-bolagen hade iskallt räknat med att Leicester skulle rasa ihop och därför valdes inte den här matchen som sändningsobjekt. Med Ranieris gäng föll aldrig ihop.
Tvärtom.
De växlade upp och när matchdatumet så smått började närma sig stod de där med en seriefinal som inte fick sändas på brittisk tv.
För det stora problemet i den här cirkusen är att England fortfarande har ett förbud att direktsända ligafotboll på lördagar klockan 15.00. Skulle den forntidsregeln bara lyftas bort skulle vi slippa många sådana här sena ändringar.
Men nu stod de där.
Utan möjlighet att sända den här helgens hetaste match.
Fast med deg löser man det mesta. Och visst är det kul för klubbarna att kassera in en miljard eller två om året. Baksidan är att de säljer ut sig fullständigt. De har ingenting att säga till om.
Så Sky kunde bara kliva in och säga: "Den här matchen ska vi sända. Vi flyttar den från lördag 15.00 till söndag".
Fast med Aston Villa v Liverpool och Manchester City v Spurs redan inlagt i tablån fanns inte så mycket tider kvar.
Söndagkvällarna är vikta åt La Liga.
Men före den första söndagsmatchen går det bra.
12.00.
Tolv noll-noll!
Vafan är det för tid?
Knappt att man hinner få i sig äggen och baconet innan det är dags att skynda till arenan.
Pubbesök är snudd på meningslöst.
Men igen - det är ingen som bryr sig om de som går på matcherna längre.

Nu är det dags igen. Det kommer bli fullständigt kaos i och med att ett omspel mellan Arsenal och Hull ska tryckas in. Och vilka är det som drabbas?
Jo, de som går på matcherna.
Så här ser Arsenals schema ut de kommande veckorna:
23 februari (tisdag) Arsenal v Barcelona
28 februari (söndag) Manchester United v Arsenal
2 mars (onsdag) Arsenal v Swansea
5 mars (lördag) Tottenham v Arsenal
12 mars (lördag) Arsenal v West Bromwich/kvartsfinal i FA-cupen

Idag lottas den sjätte omgången av FA-cupen. Då blir det klart vilka Arsenal får möta om de slår ut Hull. Men det stora problemet är att den matchen knappt inte hinner spelas innan det är dags för kvartsfinal.
Tidigare år har omspelsdatumen varit spikade innan turneringen startar.
Så är det inte längre.
Och om det inte vore för att tv ska bestämma så kunde man tycka att det är logiskt för det är fasen inte lätt att trycka in ett omspel de närmsta veckorna.
Det naturliga när man kikar på spelschemat är att omspelet liras måndag, tisdag eller onsdag 7-9 mars.
Då finns en lucka.
Kruxet då är alla de som köpt biljetter till Arsenal mot West Bromwich lördagen den 12 mars får veta tre dagar innan om det över huvud taget blir någon match den helgen.
Tre dagar!
Arsenal Sweden har 115 medlemmar som ska över.
Jag förstår att de har frågor.
Jag förstår att de vill ha besked. De har bokat flyg och hotell.
Dessvärre är det ingen som vet något.

Än värre skulle det bli om de får för sig att flytta veckomatchen mot Swansea den 2 mars för att trycka in omspelet då. Då snackas vi kaos deluxe.
Och nya andra medlemmar drabbas.
Sen är det inte bara Arsenal det handlar om. Hull har sedan innan en ligamatch, hemma mot Brentford, inlagd den 8 mars.
Blir det match den veckan kan de Brentfordfans som bokat in att åka dit börja kika på nya tågbiljetter.

Och ni kan ju tänka hur det skulle bli om Arsenal skulle lottas mot Tottenham i den sjätte omgången. Lätt att hinna med och planera en sån typ av match och sälja biljetter på tre dagar ...
Vi kan inte ha det så här.
Arsene Wenger får respektera den engelska kulturen och traditionerna hur mycket han vill - men jag tycker han har så fel när han vill behålla omspelen i FA-cupen.
Det är struligt nog att pressa in normala cupmatcher under våren.
Det här vi upplever nu är ju bara pinsamt.
Så svårt är det inte att lägga ett årsschema där man minimerar risken för flyttade matcher. Jag tycker Steve Bruce är spot on i sina åsikter. Om det står 0-0 efter 90 minuter, spela en förlängning och är det inte avgjort då gör det med straffar.
Vi behöver inte mjölka ut mer.
Fans ska inte behöva göra en veckoresa till Hull för att vi inte kan förändra fotbollen.
Det är klart att tv ska kunna sända de matcher de vill, men det borde finnas en tydlig gräns på sex veckor. Efter det kan inte en match ändras. Då får de stå sitt kast.
Man kan inte komma en kvart innan och byta dag.
Då har vi snart inga åskådare kvar på arenorna.

Fast det är väl ändå 60 078 på plats ...

Vi ses där Arsenal är! (Om inte matchen flyttas)

Kommentarer

Bild för Jocke Lander

Ska tilläggas att det råder viss oklarhet i om Arsenal kan spela mot Hull 8-9 mars. Enligt BBC får inte lag i högstaligen spela inhemska matcher samma dag som Champions League-matcher spelas.
Länk

Men i onsdags spelade Barcelona La Liga-match mot Gijon samtidigt som det var Champions League-kväll.
Dock ska sägas att den matchen började 18.30 vilket gjorde att den inte krockade med CL.
Länk

Vi lär få besked i frågan söndag kväll eller måndag.

Bild för Ola Svärd

bra inlägg. Ofattbart hur man tänker. Veckomatchen mot Swansea förstör ju mycket. Den omgången  borde man kunnat trycka in långt tidigare. Eller senare. Blir ju alltid några omspel i varje cupomgång. Bäst förstås att slopa omspel helt. 

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Woody

Blir mest trött av att läsa detta. Pengar i kvadrat till något som redan drar in oförtjänt mycket pengar. Som alltid då marknadstänket kommer in i bilden så blir det fel och konsumenten hamnar i kläm. En lång diskussion i sig. Rock on !

Bild för John Radford

Från Metro: Arsenal’s preference is for the replay to be held on the same day as the sixth round matches on March 12th and 13th but if the FA insist this is not possible than Wenger may be forced into prioritising one of the competitions.

Read more: http://metro.co.uk/2016/02/22/arsenal-could-be-forced-into-playing-fa-cup-replay-against-hull-just-48-hours-after-league-clash-with-tottenham-5710559/#ixzz40vBvRVVP

 

 

Bild för Jocke Lander

T.A: Cheers!

Woody: Ja, det är lite för mycket av den här sortens grejer nu för tiden. Lätt att det seglar iväg å går åt pipsvängen när det bara är fokus på pengar och vinster.

John Radford: Kan förstå att han vill spela då, men risken med att lägga den då är att vi helt plötsligt kan få en bunt med matcher som ska in i ett redan fullt schema. Även fast vi fans räknat bort avacemang mot Barca måste ju de som lägger schemat räkna med att Arsenal kan gå till final i CL. Då är Den ena veckan efter den andra upptagen. Sen ska WBA-matchen in, Watford i omg 6 och ett ev omspel.
Jag tror inte att de får ihop det. Speciellt inte som de kastat bort två veckor runt påsk på landslagsfotboll.

Bild för John Radford

Det var bättre förr. Då kunde jag planera för en påskresa redan i september och flyttade matcher skedde bara när det blev inställt pga av kyla eller regn. Det var iofs ganska bra om det blev många vintermatcher som blev inställda för då var det i princip match varje dag bara i Londonområdet på våren och när biljetter gick på max 5-10 pund på sittplats och ännu mindre på stå så var det perfekt. Rekordet är 7 matcher 9 dagar. Skulle jag vilja se det idag så fick jag ta ett banklån för att ha råd med biljetter bara.