Medlemmar: 3173 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Miki hoppas kunna trivas bättre i Roma än vad han gjorde i England.

"Jag kanske inte passade så bra i England"

tis 10 sep 2019 kl 20:58

Henrikh Mkhitaryan lämnade Arsenal för spel i Roma. Nu säger att armeniern att han kanske inte passade in i Premier League och att chansen att spela i Italien inte gick att nobba.

Direkt efter derbyt mot Spurs dök chansen upp för Henrikh Mkhitaryan att lira resten av säsongen i Roma. Mittfältaren nappade på budet och lånades ut resten av säsongen.
Nu säger armeniern att det var en möjlighet han inte kunde säga nej till.
- Jag tror att jag kanske inte passar så bra i den engelska fotbollen, så den här förändringen var bra. Jag har hört från så många spelare att den italienska ligan är bra och att fotbollen är bra. Den senaste månaden i Arsenal var inte så rolig så det var därför jag sade jag till att komma till Roma och hitta glädjen med att spela fotboll igen, säger Miki.

Om hur det kom sig att Arsenal ville låna ut honom säger han:
- Det är en svår fråga för mig att svara på, jag sitter inte i Arsenals styrelse så jag kan inte säga. Jag tror att det var för att det var min önskan. Jag visste att jag inte skulle få spela så mycket, kanske sitta på bänken som jag gjorde i de tre matcherna före uppehållet. Här (i Roma) skulle jag få chansen att spela. Beslutet var inte lätt för Arsenal men tack vare Romas sportchef och deras ledning kunde det lösas och förhoppningsvis kan jag visa varför de ville ha mig här.

Det sägs att Roma betalar hela Mkhitaryans lön plus en avgift på runt 3 miljoner Euro för säsongslånet.

Kommentarer

Bild för daddy dj

En bra deal och att hans egen analys av att han inte passar i PL stämmer! Vi önskar honom lycka till och hoppas att han inte kommer tillbaka. 

Bild för Ulf Henningsson

Önskar honom lycka till. Tror detta är bra för båda parter

Bild för Jonas Eriksson

Låter som en fanstastisk deal Arsenal lyckats få fram. Hoppas att vi har frigjort en del cash så vi kan få in en eller två spelare i januari. 

 

Bild för Byarum

Jag blir mer och mer imponerad av vårt exekutiva ledarskap. Äntligen är man offensiv och vågar ta bort spelare, som inte bidrar tillräckligt utifrån sitt lönekuvert. Nu ska vi bara börja införskaffa rätt spelare också. det Är litet tunt på sina ställen, men nu måste vi ha frigjort tillräckligt mycket för att ha pengar för att förstärka. 

Bosse

Bild för Joacim Nyberg

Håller med byarum! Man börjar se en klubb som arbetar som en toppklubb ska! Härligt o se !! Mkt kvar o fixa men vi e helt klart på rätt väg