Medlemmar: 1981 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Enligt Tierney har Emery fortfarande stöd bland spelarna.

Tierney: "Vi står bakom Emery"

fre 8 nov 2019 kl 09:29

Trots tappade ledningar och några skakiga resultat den senaste tiden menar Tierney på att Emery fortfarande har stöd bland spelarna.

Det stomar en del kring Emery just nu och bland supportrarna börjar tålamodet tryta. Fler kritiska röster har hörts och många verkar tvivlar på om Emery är rätt man att leda Arsenal vidare. I en intervju med Arsenal.com efter matchen mot Vitoria menar dock Tierney på att Emery fortfarande har stöd från spelarna.

Han menar att det är viktigt för truppen att ignorera negativiteten kring laget just nu och fokusera på att få med sig rätt resultat, med start i lördagens match mot Leicester.

- Det är upp till oss spelare på planen. För mig har Emery varit bra sedan jag kom in. Jag har lärt mig mycket. Jag lär mig nya saker varje dag och spelar med fantastiska spelare. Alla i omklädningsrummet tror på varandra och på tränaren.

- Jag har lärt mig hur han [Emery] vill spela. Han gillar att vi har bollen, att spela possession-fotboll och för min del så försöker jag bara lära mig mer och arbeta på min teknik tillsammans med honom. 

- Jag tränar på passningar, på crossbollar - allt möjligt. Jag arbetar med alla tränare och lär mig en massa saker. Det gör såklart att jag blir bättre, och mina lagkamrater runt omkring mig gör mig också bättre. 

- Vi försöker alla vara så positiva som möjligt. Vi vet att det finns mycket som folk pratar om. Men vi måste bara glömma bort det och fokusera på att studsa tillbaka och ge supportrarna något att bli glada över. I fotboll blir det inte alltid som man vill, men vi har en ny chans mot Leicester på lördag. 

Kommentarer

Bild för Sral

Fint att man som spelare är lojal mot sin tränare, men att han ens behöver gå ut och säga såhär är ett tecken i sig på att Emery är pressad. 

Bild för Alberto Hagund

Härligt att spelarna åtminstone stöttar sin tränare, bättre supportrar än alla soffexperter runt om i världen som säger sig veta vad som är bäst för klubben hit och dit.

Once you're  a gunner // You'll always be a gunner.

Bild för Marcus Lundin

Vad ska han annars säga till klubbens egna mediakanal? Att Emery tappat omklädningsrummet?

Nu tror jag i och för sig att just Tierney inte är den starkaste rösten i omklädningsrummet, men att ens säga så tyder på spricker i laget...

Bild för Joacim Nyberg

En fråga alberto? Enligt dig får man knappt yttra negativ kritik elle? Ser dig ofta klaga på hur supportrar beter sig! självklart Ska man inte bete sig dumt men kritik får dom tåla 

Bild för Alberto Hagund

Jag klagar, väldigt ofta på Arsenals prestationer, spelares individuella misstag, sen att jag offentligt inte yttrar dem för att tillgodo se mitt eget behov av att synas i klagomålens värld är en annan sak. Jag klagar hellre på supportrars drev av så kallad kritik och hur man istället för att vilja lagets och klubbens bästa gör allt för att synas med kommentaren som många gånger är helt meningslösa. istället för att se det kollektiva problemet i Arsenal idag så väljer man att hitta individer som går vara offer för hela lagets misslyckanden. Alexander Iwobi, Granit Xhaka, Mesut Özil, Shkodran Mustafi. Listan är långt och det gör mig förbannad att se spelare få så mycket oförtjänt skit från vad jag kallar för soffexperter. När för mig det största problemet är det kollektiva i Arsenal, kollektiva misstag leder så många gånger till de individuella misstagen, och vad väljer gemene man att fokusera på? Det individuella. Är vi inte smartare än så?

Once you're  a gunner // You'll always be a gunner.

Bild för David Pearson

Det är ju självklart att spelarna måste säga i intervjuer att de står bakom sin tränare. Har aldrig någonsin varit med om något annat även om spelarna egentligen inte står bakom sin tränare. Det kan ju inte ha varit någon som blev överraskad av det! 

Bild för George Adams

En väldigt viktig sak inom ledarskap, och för att få en grupp, eller en organisation att fungera bra är att de underställda  "Verkar i chefens anda", och inser att ett förändringsarbete tar tid.

Med andra ord att varje individ gör sitt bästa för att chefen mål, plan, idé  eller för den delen taktik efterföljs och utvecklas. 

Att ha En eller flera " skansadvokater", uppviglare eller ex spelare som inte vill rätta in sig i ledet eller t o m motarbetar ledaren, eller dennes idéer enormt dåligt, för alla organisationer, eller grupper.

Det förekommer (på ren svenska) en jävla massa rykten på Arsenals forum att Emery har tappat omklädningsrummet, att spelarna trots tolkar och flera Spansk-Engelsk talande i gruppen inte förstår Emery , och bl a på grund av detta så kommer Emery få sparken  mer eller mindre imorgon osv.

Men kan någon bekräfta att detta verkligen är sant?

 

 

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Sral

Nej, ingen kan bekräfta det. Man kan gissa det, och tänka att eftersom det kommer många rykten kan det ligga någon sanning i det, men det går definitivt inte att ta det för en absolut sanning. 

Förändringsarbete tar tid, men har du eller någon annan sett några tecken på att vi är på rätt väg? Vi är en bit in i hans andra säsong nu, men jag ser inga direkta positiva tecken alls, snarare tvärtom. Kanske det inte är Emerys fel, kanske det är en för tung skuta att vända på två säsonger, men då måste man fråga sig om Emery *är* rätt man att göra det också. Jag är tveksam till det, men för den sakens skull är han inte en värdelös coach som vissa vill göra gällande. 

Bild för Joacim Nyberg

Jag förstår vad du menar alberto men delar inte riktigt din åsikt fullt ut.. håller Med om till viss del att kollektivet arsenal inte alltid funkar som det ska. men även många av dom spelarna du nämner har ju inte kvalite nog att spela i en toppklubb och att då skylla det på kollektivet köper jag inte riktigt.. titta tex på iwoni som bytt klubb, går ju inte speciellt mkt bättre för han ändå, han e fortfarande samma fippliga iwobi. Men förstår dig när du säger att många ggr görs vissa spelare till syndabockar även fast dom kanske inte förtjänade det just då. Men i grund o botten så kommer mkt av kritiken mot dom spelare du nämner för att dom helt enkelt inte levt upp till förväntningarn. sen har vi mkt som kollektivet arsenal att jobba på också men vissa av spelarna e individuellt sett inte bra nog helt enkelt. 

Bild för Joacim Nyberg

Däremot så imponeras jag enormt mkt av Sheffield United dom har ett grymt kollektivt samspela lag med inte alls några namnkunniga spelare men dom gör det sjukt bra änd!! där har arsenal mkt att lära!! Men det ligger ju på tränaren o få alla i laget o dra jämt och få dom att förstå hur dom ska spela! plus att man spelar på sina förutsättninga. det gör inte arsenal och emery idag han har misslyckats totalt på den punkten

Bild för Marcus Szabo

Vad ska Tierney svara på en sådan fråga? "Nej vi står inte bakom Unai och vi gillar honom inte..." Tror inte Tierney eller någon annan spelare skulle få särskilt mycket speltid efter en sådan kommentar.