Medlemmar: 3866 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery tackar för sig med ett brev.

Emerys avskedsbrev till fansen

fre 29 nov 2019 kl 21:12

I morse fick han sparken. Nu har Unai Emery skrivit ett brev där han tackar för sig i Arsenal.

Unai Emery fick inte ordning på saker och ting. Till slut blev det för mycket och i morse fick han sparken från jobbet som huvudtränare för klubben. Den senaste tidens dåliga prestationer och resultat blev för kostsamt för spanjoren.
Efter dagens beslut har han skrivit ett väldigt värdigt avskedsbrev som Arsenal.com publicerar nu ikväll.
Där skriver Emery:

Det har varit en ära att få vara huvudtränare i Arsenal.

Till alla fans, jag vill från botten av mitt hjärta tacka för att ni hjälpt mig att förstå och känna storheten med Arsenal. Till alla av er som har supportat oss från alla jordens hörn, alla er som kommit till Emirates, alla er som som väntat i kylan och regnet bara för att hälsa på mig efter en match. Jag vill säga till er att jag jobbat med passion, med engagemang och med ansträngning.
Jag skulle inget hellre än att uppnått bättre resultat för er.

Jag skulle också vilja skicka ett tacksamhetsmeddelade till alla Arsenalanställda för sättet de behandlat mig. Storheten i Arsenal finns i varje direktör, verkställande, anställd, assistent och volontär. Framför allt skulle jag vilja highlighta Ivan Gazidis, som välkomnade mig till klubben, Raul Sanllehi, Edu och Vinao Venkatesham för deras respekt, kamratskap och hjälp. Självklart skickar jag också min djupa tacksamhet till familjen Kroenke, för deras förtroende.

Det har varit ett och ett halvt år av känslor, fantastiska ögonblick och andra mer bittra, men inte en enda dag har gått utan att jag tänkt på hur lyckosam jag varit som fått jobba för den här klubben med dessa spelare och deras professionella och personliga kvaliteter.
Dom har alltid hedrat tröjan som de bär. De förtjänar er support.

Jag har redan upplevt mycket i fotbollen, jag har njutit och lärt mig mycket i England, i Premier League, om respekten för proffs och renheten i fotbollen.

Mina bästa lyckönskningar, alltid.
COYG

Kommentarer

Bild för Larre

Fint av Emery. Visar på stil och klass att trots att han varit utskälld och utbuad lämna med dessa ord. Respekt hos mig i alla fall.

Bild för Alberto Hagund

Makalöst att mannen kan finna det i sitt hjärta att tacka oss fans. Det är han verkligen inte skyldig oss att göra. Som de djur vi är så många gånger. Men Emery ska ha tack, tack för att han ändå gav oss en boost i början med nya direktiv och nytt tänkande, i en period då vi skrek efter förändring. Totalt värdelös var han verkligen inte. En clown var han inte, inte en som medvetet drog ner Arsenal dit vi är idag. Han försökte vad jag bara kan tänka mig var hans bästa. Ett stort tack och med önskningar om lycka och framgång önskar jag dig. Synd att det inte blev bättre med Arsenal.

Once you're  a gunner // You'll always be a gunner.

Bild för Byarum

Extremt bra, professionellt och respektfullt gjort. Väldig skillnad på hans och Pochettinos avsked. 

Bosse

Bild för Jonas S

Arsenal och Emery blev aldrig en bra kombo. Men dom som säger att hans tid i Arsenal bara var någon slags naturlig fortsättning på det han gjorde (dåligt) i Sevilla har fel. Emery har fått lag att spela väldigt bra fotboll, lag som haft en stark identitet och som kört över andra lag många gånger.

Dock snurrade han till det rejält i Arsenal tillslut. Jag tror han försökte för mycket, för snabbt. Och när det inte riktigt funkade hela vägen saknade han integriteten att hålla fast vid sin vision. Han har vacklat extremt mycket vid sina beslut. Spelare han först (på goda grunder) ansett inte passa hans vision har senare tagits tillbaka. Vilket underminerat hans ledarskap. Och dom problem man såg även under hans tid i Spanien där han taktiskt gick bort sig i vissa matcher pga ett alltför stort fokus vid motståndaren blev något ständigt återkommande. Tillslut i varenda match. Och när han sedan tappade omklädningsrummet blev det riktigt illa.

Att han inte är den mest mediaanpassade människan i fotbollsvärlden har inte heller varit honom till fördel.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för George Adams

Respekt Emery!

Du är verkligen inte ensamt ansvarig för kräftgången..

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Dan Grossmann

Snyggt, men jag är dj*vligt glad att hans tid i klubben är slut. 

Bild för RWHP

Otur och tråkigt för Emery och supportrar att det inte funkade men han lämnade ett proffsigt och klassigt avskedsbrev! Nu tar vi nya tag, COYG!

Bild för Ulf Jonsson

Respekt!

Bild för Mijolo

Arsenal är inte PSG, vi hade varken materialet i spelare eller matchmentalitet och Emery valde att börja i uppförsbacke och tro på individuella kvsliteer som inte visats på länge. Oavsett hur så är den senare statistiken inte acceptabel för en klubb som Arsenal! 

Att våga vara ödmjuk inför supportrar och kollegor i fotbollen, gör Emery till en hedervärd tränare! 

Mijolo

Bild för Sral

Respekt. Fint brev. Jag önskar honom all lycka i nästa jobb, och våra dåliga resultat beror absolut inte bara på honom. Däremot klarade han inte jobbet, så det var rätt att sparka honom. 

Bild för Joacim Nyberg

Vad e så makalöst alberto? ett tackbrev när man slutar e vell standard o nått man gör! Låter på dig som han varit torterad ungefär o nu frisläppt. Han lyckades inte med vad han skulle göra o hade betalt för så nu tar han sina miljoner i fallskärm o behöver inte börja stämpla! Han har inte blivit mer utsatt än nån annan tränare som inte sköter sitt jobb. 

Bild för Ola Svärd

Ja herregud - hatten av verkligen. Respekt. Inte minst bra mot alla idioter på sociala forum mm som verkligen på allvar tror de kan fotboll bättre och hur klubben fungerar. 

Hoppas han finner ro och hittar ny arbetsgivare.

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”