Medlemmar: 3866 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här får Aubemeyang rött kort mot Crystal Palace.

Arteta om utvisningen: "Det såg otäckt ut"

lör 11 jan 2020 kl 19:30

Paul Tierney visade gult. VAR sade rött. Pierre-Emerick Aubameyang visades ut på Selhurst Park. - Jag såg det precis och det såg otäckt ut, sa Mikel Arteta efter matchen.

Det var i en situation mitt i den andra halvleken där Pierre-Emerick Aubameyang kom in med dobbarna först och träffade Max Meyer illa över vristen. Domare Paul Tierney visade ett gult kort. Men VAR klev in och ändrade till ett rött.
Palacespelaren tvingades kliva av.
Och med sänkt huvud vandrade Auba av Selhurst Park.

Efter matchen kommenterade Mikel Arteta händelsen:
- Jag såg det precis och det såg otäckt ut. Jag känner Auba och det finns ingen dålig avsikt med en sådan tackling. Förhoppningsvis blev han (Meyer) inte skadad och vi ber om ursäkt. Beslutet togs och vi får acceptera det.

Arsenalanfallaren gav själv ingen intervju efter matchen, men på Instagram nu ikväll skriver han:
"Förhoppningsvis kryar Max Meyer på sig snart. Det var verkligen inte min mening att tacka honom så hårt. Jag uppskattar att grabbarna kämpade så hårt för att plocka den den segern, men tyvärr kom vi tillbaka med ett kryss ...".

Det röda kortet innebär att Aubameyang, som gjorde sitt 14:e Premier League-mål för säsongen i första halvlek mot Palace, är avstängd i tre matcher. Han kommer att missa Sheffield United (h), Chelsea (b) och AFC Bournemouth (b) i FA-cupen.
- Det är ett stort avbräck för oss. Vi vet hur viktig Auba är för laget. Kanske att vi tappar honom i ett par matcher, sa Arteta efter matchen.

Kommentarer

Bild för -99994490-

Bara en dumskalle sätter en sån tackling

Bild för Pezay

Bara otur att det träffade så illa. Hade han träffat honom längre fram på foten, hade det kanske inte ens blivit gult.

Har varit värre grejer på Pepe de senaste matcherna. 

Bild för Olle Leino

Känns mest som de va oflyt. Inte hans intention. F.ö hade vi redan tappat matchen men visst gjorde utvisningen chansen till 3 poäng ännu mindre.Det är cuper som gäller denna säsong.

Bild för -99994490-

Otur?? då har du aldrig spelat fotboll Pezay ett idiot påhopp det är vad det är

Bild för rolf g

Nyktra till

Bild för Mattias Jarnedal

Gillar självklart Auba, men det här var inget bra ingrepp och ja, man har val som spelare, man kan låta bli att ha sträckt ben och komma med dubbarna före.

 

Bild för Robin Andersson L

Ja tycker de va en olyckshändelse, Auba är ingen ful spelare, men dessvärre är de röda givet me tanke på hur han kommer in... aja en poäng är bättre än noll! ladda inför nästa match #COYG

En spelande fot gör halva jobbet

Bild för Jimmy Roslund

2 poäng bakom spurs, det är väll komma före dem som,blir målet nu, kanske vi kan nå United med.

Bild för Thomas Axh

Vänner! Varför göra en sådan satsning på mittplan? Auba måste fått hjärnblödning! Säg så här, om det hade varit kamp om boll med chans på baklänges mål. Men.... inte på mittplan!

Vi som spelat fotboll själva, vet att detta är helt onödigt! Förstör för hela laget! Nu avstängd tre matcher!

Så otroligt ansvarslöst , riktigt dåligt - inget annat!

Thomas A.