Medlemmar: 8778 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här får Aubemeyang rött kort mot Crystal Palace.

Arteta om utvisningen: "Det såg otäckt ut"

lör 11 jan 2020 kl 19:30

Paul Tierney visade gult. VAR sade rött. Pierre-Emerick Aubameyang visades ut på Selhurst Park. - Jag såg det precis och det såg otäckt ut, sa Mikel Arteta efter matchen.

Det var i en situation mitt i den andra halvleken där Pierre-Emerick Aubameyang kom in med dobbarna först och träffade Max Meyer illa över vristen. Domare Paul Tierney visade ett gult kort. Men VAR klev in och ändrade till ett rött.
Palacespelaren tvingades kliva av.
Och med sänkt huvud vandrade Auba av Selhurst Park.

Efter matchen kommenterade Mikel Arteta händelsen:
- Jag såg det precis och det såg otäckt ut. Jag känner Auba och det finns ingen dålig avsikt med en sådan tackling. Förhoppningsvis blev han (Meyer) inte skadad och vi ber om ursäkt. Beslutet togs och vi får acceptera det.

Arsenalanfallaren gav själv ingen intervju efter matchen, men på Instagram nu ikväll skriver han:
"Förhoppningsvis kryar Max Meyer på sig snart. Det var verkligen inte min mening att tacka honom så hårt. Jag uppskattar att grabbarna kämpade så hårt för att plocka den den segern, men tyvärr kom vi tillbaka med ett kryss ...".

Det röda kortet innebär att Aubameyang, som gjorde sitt 14:e Premier League-mål för säsongen i första halvlek mot Palace, är avstängd i tre matcher. Han kommer att missa Sheffield United (h), Chelsea (b) och AFC Bournemouth (b) i FA-cupen.
- Det är ett stort avbräck för oss. Vi vet hur viktig Auba är för laget. Kanske att vi tappar honom i ett par matcher, sa Arteta efter matchen.