Medlemmar: 3118 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer den här duon jobba vidare efter säsongen?

Är Guendouzi på väg bort?

fre 26 jun 2020 kl 12:56

Petad från truppen igår mot Southampton. Nu kommer rapporter om att Matteo Guendouzi kan vara på väg bort från Arsenal.

Matteo Guendouzi hamnade i händelsernas centrum efter matchen mot Brighton i lördags. Fransmannen var arg på Neal Maupay efter tacklingen på Bernd Leno. Mittfältaren tog tag i Brightonspelarens hals, men slapp straff.
När Mikel Arteta offentliggjorde matchtruppen mot Souhampton fanns inte Guendouzi med.
Spanjoren fick snabbt svara på frågor om det var av disciplinära anledningar. Arsenaltränaren kallade det "squad management" och sade:
- Oavsett vilka interna frågor vi har så sköter vi dem internt.

Efter matchen sade Arteta att det inte handlade om något straff för det Guendouzi gjorde i Brighton.
- Nej. Oavsett vilka grejer det är så tar vi det internt och jag kommer att hantera det privat. Jag förklarade att jag inte kan förklara. That's it.

Det här har spätt på rykten om att Guendouzi är på väg bort från klubben. Flera engelska journalister säger att Arteta har tröttnat på den unge fransmannens attityd.
L'Equipe skriver att klubben och Guendouzi haft ett möte efter Brightonmatchen som handlade om hans disciplin. Där ska 21-åringen sagt att han inte har något emot att lämna för spel i någon annan klubb.
Hans speltid har kraftigt begränsats sedan Mikel Arteta kom till Arsenal och GFFN, som översatt texten från L'Equipe, skriver att Guendouzis relation med Arteta inte är dålig, men att han inte litar på honom och att han får för lite speltid. Guendouzi har bara startat fyra av tolv matcher under spanjoren.

Detta har lett till att flertal klubbar visat intresse för Guendouzi - som har kontrakt till 2022. Klubbar som Inter, Manchester United, PSG, Juventus, Barcelona och Real Madrid ska alla vara intresserade.

Kommentarer

Bild för Joacim Nyberg

Inga dåliga klubbar som vill ha han! e lite kluven till att sälja han men samtidigt om han inte kan bete sig så kanske det e Lika bra. Men det e surt o sälja han och sen blommar han ut o blir världens stjärna. svårt läge helt klart

Bild för Sral

Sälj och casha in. Hans attityd är inte rätt för oss alls. 

Bild för David Pearson

Sälj och köp Partey! 

Bild för Jonas Eriksson

Det kommer bli en stor spelare. Tror att hans problem just nu ligger i att han tycker att han är bättre än vad han är. 

Men va fan. Han har attityd och är kaxig. Är det inte det vi behöver kanske?  

 

Bild för Byarum

Egentligen gillar/gillade jag hans attityd, fram tills dess att han uppförde sig illa mot Brightonspelarna och gav dem tändvätska. Jag tycker dock att han är för dålig. Sidledsspelare och tempoförstörare. 

Bosse

Bild för Sral

Som någon skrev som en fråga till arsecast, är inte Partey ännu ett försök till en quick fix? Det har vi försökt några säsonger nu, utan att lyckas. Är det inte bättre att investera i fler utvecklingsbara spelare i så fall? Partey allena kommer knappast att lösa detta. 

Bild för George Adams

Lagspel!

Vi behöver en hel 11a med attityd, och rätt mentalitet, som spelar för klubbmärket, i första hand och inte för sitt namn

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Joacim Nyberg

Partey vore en utmärkt värvning! Han e precis vad vi behöver! ifall guendozi säljs och ersätts med partey e vi en bit på vägen. Kolla Liverpool vad klopp gjort på sina 5 år. Han har värvat den ena kvalitetsspelaren efter den andra och sen dumpat skit längs med vägen. Men dom till skillnad mot oss säljer ju smart och på det viset har kunnat investera i kvalite. Man kan inye bygga ett mästarlag på bara ungdomar du måste blanda med redan färdiga med. Om atsenal bara kunde bli bättre på att värva rätt spelate och sälja lite smart så kan vi med göra en Liverpool 

Bild för Joacim Nyberg

Mikel arteta borde titta på vad klopp gjort med Liverpool och försöka göra likadant. klopp ärvde ett lag med en hel hög med mediokra spelare som gjorde misstag på misstag precis som våra gör. Om atsenal och arteta blir bättre på att köpa sälja så kan vi med. men Då håller det inte att förlänga med luiz och erbjuda spelare som William massa pengar sånna spelare vinner inga ligor åt oss. 

Bild för George Adams

De första vi skall sälja är kanske Raul och Edu?

Dom rosa ju inte marknaden hittills...

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Joacim Nyberg

Håller med! Med dom 2 i spetsen känns det som vägen tillbaka till toppen kan bli lång 

Bild för Dan Grossmann

Dumt att göra sig av med en talangfull spelare, hoppas han blir kvar och fostrad i klubben med allt vad det innebär att spela i Arsenal.

Bild för Sral

Ifrågasätter också Sanllehi starkt, men att klumpa med Edu där? Nja.

Bild för Sral

Självbilden som GA brukar prata om. Vi är inte en värvning eller säsong ifrån att utmana om ligans eller ens topp 4. Vägen dit är längre än så. 

Bild för Joacim Nyberg

Nej vi e ett par år ifrån Helt klart. Men så som Raul håller på så kan det ta lång tid ha ha 

Bild för George Adams
Sral wrote:

Ifrågasätter också Sanllehi starkt, men att klumpa med Edu där? Nja.

Gillar INTE det här, om det stämmer!

https://www.fotbollskanalen.se/bloggar/hyllman/

 

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Joacim Nyberg

Klart det stämmer! Det där har han på arseblog pratat om länge! Raul e en jäkla pajas och edu verkar inte bättre han. vi lever farligt känns det som med Raul i spetsen. Mislintat skulle stannat kvar ist för han helt klart

Bild för Joacim Nyberg

Kia agenten hänger i direktors box på emirates i stort sett varje match o glassar. Frågam e ju hur länge kronkes kommer tillåta Raul att hålla på

Bild för Sral

Tror du Kroenkes bryr sig? 

Bild för George Adams

NEJ! Inte ett skit...

#Kronkeout

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Sral

Om vi nu ska ha denna självförsörjande modell måste vi vara otroligt mycket bättre på rekrytering. Vi har inte pengar som de stora klubbarna, det vet vi, och vår status är inte heller på topp. Vi är inte ens en Europa League-klubb vad det verkar, så jag ställer mig väldigt tveksam till att spelare som Partey eller Upamecano skulle vilja komma till Arsenal. Inte heller skulle de göra så stor skillnad. Quick fix-metoden har vi försökt nu, och vi har bara blivit sämre och sämre av den. Vi måste värva mycket smartare än andra lag (och vem kan vi egentligen räkna med där?) och ha tur för att klättra. Jag klumpar inte in Edu ihop med Sanllehi för han har inte varit här särskilt länge, och det var väl Edu och Cagigao som hittade Martinelli? Dock är det väldigt oklart vad Edu gör, och Sanllehi har fått mycket mer makt än vad det var tänkt, det var inte den här modellen som Josh Kroenke pratade om. När vi fortfarande hade Gazidis, Mislintat, Sanllehi och Emery var det tal om väldigt tydliga roller i ledningen. Nu är det mest oklart. 

Bild för Joacim Nyberg

grejen e ju aty vi blivit sämre för att vi värvat fel spelare! värvat man rätt spelare så e det klart dom gör skillnad sral. Aubameyang va ju tänkt som en snabb fix det funka bra men dom flesta andra värvningar sen har inte funkat så bra tyvärr. I min värld måste man kombinera redan färdiga spelare med ungt o spännande man kan inte bara gör det ena. Van dijk vart ju en rätt grym Quick fix för Liverpool ha ha.. tror partey hade gjort enorm nytta på vårat mittfält men jag tror tyvärr inte vi har råd med han. Läste om danilo perriera idag från porto en likande partey variant fast billigare stod att atsenal va intresserade. men håller med om att vi måste bli mkt mkt smartare och raul e inte rätt man. Edu har som sagt inte vart så länge än så hänger inte han än. Men jag kan ju inte påstå att ja vart särskilt imponerad av senaste 4 kontraktsförlängningarna. Och sen för att tillägga så hade edu inget med maryinelli dealen att göra 

Bild för George Adams

Om jag får raljera lite..

När vi ska rekrytera spelare..

Så verkar detta vara kraven, prioriteringen, scoutningen just nu.

 "Shining", Lirare,  Individualism, Bollteknisk, Gamäng, Barca-Wannabee, Si så där i skadehistoria, Mentalt klen på gränsen till instabik, Muskler för Beachen. Offensiv balans, Ivrig

När det borde vara;

Kollektivt stark, Fysiskt hållbar, balanserad, Stabil, Tålig. Funktionell, Tålmodig, Stolt, Motiverad, Klok.

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Sral

Det är väl han Fahmy som sköter kontrakten? Har iofs inte varit så lyckat. Nej precis, vi började ha pengar och spenderade egentligen väldigt mycket ända sedan vi köpte Özil 2013-14, men rekryteringen har inte varit särskilt bra, och med några undantag här och där har den bara blivit sämre och sämre. Nu är vi dock i ett läge där det inte alls funkar att hålla på sådär längre. Klopp hade redan jobbat ett bra tag med Liverpool och van Dijk kom till ett redan bra lag. Sen var ju då Allison och Fabinho ytterligare pusselbitar. 

Bild för Sral
George Adams wrote:

Om jag får raljera lite..

När vi ska rekrytera spelare..

Så verkar detta vara kraven, prioriteringen, scoutningen just nu.

 "Shining", Lirare,  Individualism, Bollteknisk, Gamäng, Barca-Wannabee, Si så där i skadehistoria, Mentalt klen på gränsen till instabik, Muskler för Beachen. Offensiv balans, Ivrig

När det borde vara;

Kollektivt stark, Fysiskt hållbar, balanserad, Stabil, Tålig. Funktionell, Tålmodig, Stolt, Motiverad, Klok.

Håller inte alls med om att vi bara letar "shining" spelare. T om Wenger letade ibland mer stabila, arbetande spelare. Chamakh var t ex tanken god med, tycker jag, även om det inte lyckades. Monreal var ju en lyckad värvning. Gabriel var ju en krigare.  Elneny har inte gått så bra som vi hade hoppats. Även när Emery kom var Lichsteiner och Sokratis värvningar som jag tycker man ändå kunde förstå varför. Det är som att man letar spelare med karaktär också, men då hittar spelare som är rentav korkade och helt enkelt för aggressiva. Klokheten saknas. 

Och även Barca, t om när de var som allra bäst, hade ju spelare som gjorde jobbet, så att säga. Tänker främst på Busquets och Puyol där.  

Bild för George Adams

Som sagt jag raljerande.. 

Men vidhåller att vi suger på att rekrytera hållbara, stabila och bra PL Spelare över tid.

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för David Pearson

Partey skulle utan tvekan göra en jävla skillnad på vårt mittfält och för deffensiven. Om man har chansen att värva en sån världsklasspelare så måste man ta den, enligt rykten så ska det vara ganska nära ändå. Sen behöver man givetvis blanda med unga talanger men det går inte endast att köpa unga talanger för då kommer man ingen vart. Vi har letat efter en Vieira enda sen han försvann och Partey kan definitvt vara den. En väldigt lik kopia i spelstil.  

Bild för Sral
George Adams wrote:

Som sagt jag raljerande.. 

Men vidhåller att vi suger på att rekrytera hållbara, stabila och bra PL Spelare över tid.

Jag håller med dig om så mycket av det du brukar säga. Det kan bara bli lite väl kategoriskt för min smak ibland. :-)

Bild för Sral

Skillnaden är ju att Vieira hade Petit bredvid sig, en väldigt bra backlinje samt Bergkamp, Overmars, Anelka osv. Har väldigt svårt att tro att Partey skulle gå till Arsenal i sommar. Går vi ens till EL eller kommer vi bli någonstans 8-12:a? Vad lockar med Arsenal just nu? Nej, med bara ungdomar vinner man ingenting, men det här kommer ta tid. Mer än ett transferfönster och mer än en säsong. Därför vill jag helst av allt se att Arteta spelar ungdomarna så mycket som möjligt, att man fasar ut våra underpresterande stjärnor och att man sen, på sikt, förstärker med smarta värvningar av stabila och trygga spelare. Att (igen) tro att en enskild spelare gör skillnaden...been there, done that. 

Bild för George Adams
Sral wrote:

Skillnaden är ju att Vieira hade Petit bredvid sig, en väldigt bra backlinje samt Bergkamp, Overmars, Anelka osv. Har väldigt svårt att tro att Partey skulle gå till Arsenal i sommar. Går vi ens till EL eller kommer vi bli någonstans 8-12:a? Vad lockar med Arsenal just nu? Nej, med bara ungdomar vinner man ingenting, men det här kommer ta tid. Mer än ett transferfönster och mer än en säsong. Därför vill jag helst av allt se att Arteta spelar ungdomarna så mycket som möjligt, att man fasar ut våra underpresterande stjärnor och att man sen, på sikt, förstärker med smarta värvningar av stabila och trygga spelare. Att (igen) tro att en enskild spelare gör skillnaden...been there, done that. 

Bra analys!

Då var vi ett ytterst välkomponerat LAG. Med karaktär och funktionell kvalité i alla lagdelar.

Det är för mig obegripligt att vi tappat den kompassen, hur att bygga ett liknande lag/trupp!

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Liam Brady

Vad ska vi med Guendouzi till? Vi har ju Willock...