Medlemmar: 3844 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är inte rädd att morgondagens final är Aubas sista Arsenalmatch.

"Att vinna en titel hjälper verkligen"

fre 31 jul 2020 kl 13:59

Cupfinal imorgon. Mikel Arteta är inte rädd för att det är Pierre-Emerick Aubameyangs sista match för Arsenal.

En match var på säsongen. FA-cupfinal mot Chelsea på Wembley. När Arsenaltränaren Mikel Arteta mötte pressen idag inför morgondagens drabbning på Wembley handlade en del av snacket så klart om skyttekungen Pierre-Emerick Aubameyang.
Arteta är inte skraj att det är anfallarens sista match med klubben på nationalarenan.
- Nej, jag är inte rädd för det.

Auba har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben, men ännu har parterna inte lyckats nå en överenskommelse om en ny deal. Även om snacket från främst Arteta varit positivt finns en osäkerhet kring strikerns framtid.
Blir han kvar?
Arteta tror det hjälper om Arsenal vinner cupfinalen.
- Absolut. Det har en stark koppling till allt som du vill uppleva som spelare. Att vinna en pokal hjälper verkligen att tro och känna, "wow, jag vill ha mer sådana här tillfällen". Om du är kapten och lyfter cuppokalen, det är ett sådant tillfälle. Det hjälper helt klart.

Men kommer en cuptitel vara tillräckligt för att få Auba att signa nytt?
- Nej. Det är en helhet till slut. Du behöver en rad grejer på bordet för att få en spelare på den här nivån att vara i en fotbollsklubb. Men glöm inte bort att han fortfarande har kontrakt med oss. Vi ville behålla honom, mer "long-term", men för tillfället är han med oss och jag tycker att han ska vara stolt över var han är också.

Kommentarer

Bild för Jörgen Westerdahl

Vi behöver Auba framåt, känns tunt annars. Men jag vill nog hellre ha en annan kapten, någon som eldar på, visar kämpaglöd typ Özil. Nä, skojade bara. Men Tierney ser jag som en framtida kapten .

Bild för Ulf Henningsson

Han stannar. Inga klubbar har lagt bud på honom. Bättre han stannar här och är den store stjärnan istället för att vara en i mängden,få mindre speltid osv. 

Bild för Jocke K

Hoppas du har rätt men allra oftast i vanliga säsongers silly season så väntar de stora buden ett tag närmare säsongsstarten. Tror tyvärr det blir så i år också men vi får hoppas att han stannar kvar och kan försvara FA cuptiteln nästa säsong! :)

Arsenalsupporter sen 1971 då  Arsenal vann The Double.