Medlemmar: 3158 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martinez vill avsluta en bra säsong med en cuptitel.

Martinez: "Dags att vinna FA-cupen"

fre 31 jul 2020 kl 15:44

Efter tio år i skuggan står nu Emiliano Martinez i rampljuset. Nu siktar argentinaren på att vinna FA-cupen.

Emiliano Martinez resa mot toppen har varit lång. Argentinaren kom till klubben redan 2010 och är den spelare i dagens trupp som varit i Arsenal längst.
Men keepern har bara spelat 36 matcher för The Gunners.
22 av dem den här säsongen - och när Martinez fick ta över när Bernd Leno skadade sig har han imponerat stort.

Inför FA-cupfinalen mötte Martinez media för en väldigt lång, och intressant, digital presskonferens, där han snackar om barndomen i Argentina, flytten till Europa och England, träningen under Coronapademin och hur han kämpat som reservkeeper.
- Jag tror ingen vill vara andramålvakt, säger han.
- Speciellt inte om du tror på dig själv. Min agent ringde mig häromdagen och frågade hur jag mådde och hur jag såg på nästa säsong. Jag sade till honom att jag inte vill snacka om nästa säsong. Jag har kontrakt med Arsenal. Jag behöver spela i finalen och ha skallen klar. Vad som händer i finalen och nästa säsong, det händer. Det är fotboll. Jag kan gå var som helst men jag har ett tvåårskontrakt kvar i min Arsenalkarriär. Låt mig vinna den här pokalen och fråga sedan igen.

Martinez har varit utlånad sex gånger under sina tio år i klubben. Under sista lånet i Reading förra säsongen bestämde sig Martinez för att det skulle bli det sista. Den här säsongen har 27-åringen fått chansen i cuperna och i Europa League. Men när Bernd Leno gick sönder mot Brighton var det bara Martinez.
- Hårt jobb har betalat sig, säger han.
Under uppehållet jobbade Martinez stenhårt hemma. Han berättar att han i trädgården har ett fullstort fotbollsmål och en bollmaskin som skjuter iväg bollar.
- Min fru undrade varför jag tränade så mycket. Jag trodde att jag hade min chans, jag kanske fixar det och nu har jag. Vår fitnesstränare skickade program till oss och jag har kört under hela lockdownen och när jag var tillbaka kändes det kanon. Vi har en bollkastare, men någon måste fylla på bollar. Min fru brukade kasta bollar, men hon var inget bra på det. Jag spelade med min son också och han försökte fylla på bollar. Det var tufft. Klockan nio var jag helt slut.

Martinez berättade också om flytten från en fattig uppväxt i Argentina till England och London. Det är tydligt att familjen betyder väldigt mycket för keepern.
- Jag kommer ihåg när jag gjorde debut i Champions League borta mot Anderlecht. Min pappa flög dit i 27 timmar för att se matchen och sedan grät han i 95 minuter.
- På grund av nedstängningen har jag inte sett mina föräldrar på ett år. Jag kommer från en fattig familj. Jag kommer ihåg när jag och min bror åt, men inte mina föräldrar. När jag bodde i Buenos Aires kunde jag bara träffa dem två gånger i månaden när jag reste för de hade inte råd med bensin för att åka och kolla när jag spelade. Så jag vet vad de gjorde för mig så att jag kunde nå toppen.

Men om Arsenal vinner FA-cupen kommer Martinez att få fira med frun och sonen. Resten av familjen är kvar i Argentina.
- Jag önskade att våra fans och familjen kunde få vara med och se finalen. Det kommer att bli en annorlunda final, men jag har jobbat hela mitt liv för det här.
Men målet inför lördagskvällen är glasklart:
- Förhoppningsvis kan jag vinna en titel till den här fantastiska klubben.

Ni kan se hela presskonferensen med Martinez här.