Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn
Emirates Cup
sön 30 jul 2017 kl 17:20
1 – 2
(0 – 0)
Emirates Stadium, Publik: 57 968
Domare: Andre Marriner
Sevilla FCSevilla FC

Arsenal vann cupen, trots förlust mot Sevilla

sön 30 jul 2017 kl 19:41

På söndag eftermiddag var det dags för Arsenal att ta sig an sin andra match på lika många dagar i den någorlunda årliga försäsongsturneringen Emirates Cup.

Efter att ha besegrat Benfica med hela 5-2 på lördagen var det många som hoppades på liknande resultat, men mot ett starkare motstånd i form av spanska topplaget Sevilla som bl.a. gjort sig känd för att kamma hem Europa League-titlar på löpande band. Sevilla hade även, dagen innan, besegrat RB Leipzig med 1-0.

Sevilla blev laget som startade klart starkast med mycket bollinnehav och långa anfallssekvenser. Redan en kvart in fick Sevilla halvlekens farligaste chans när Banega hittade Ben Yedder i boxen som avslutade med ett skott i stolpen. Sevilla fortsatte därefter att trycka ner Arsenals försvar och Arsenal fick sällan tid till mer än rena kontringsanfall. Tjugo minuter in skrek flera Sevilla-spelare efter straff när ett inlägg tog på Willocks händer/armar, men domaren valde att låta det gå.

Efter tjugo minuters spel började Arsenal få bollen i allt större rullning och kunde utmana ett kompakt Sevilla-försvar allt mer. Nacho Monreal lyckades fixa en farlig frispark direkt utanför straffområdet, som Chamberlain tyvärr såg till att skjuta över. Samme Chamberlain fortsatte dock att grovjobba och skickade i ett anfall in ett inlägg från vänsterflanken som hittade hela vägen till en mer eller mindre fristående Bellerin som kom framsprångandes. Dessvärre sköt spanjoren långt ovanför målet.

En halvtimma in kom Welbeck att få ett fint läge att sätta 1-0 när han sprang ifrån ett flertal Sevilla-försvarare, men tyvärr letade sig skottet utanför. Sevilla fick därefter tillbaka lite kontroll och lyckades spela sig till flera halvbra lägen. Arsenal hade dock ständigt farliga kontringar på gång, men fick dem ofta avbrutna. Med fem minuter kvar att spela kom Escudeor i Sevilla att få gult kort efter att ha fällt Bellerin vid mittplan i ett kontringsförsök.

Med bara ett fåtal minuter kvar av halvleken skulle Sevilla få en mycket bra chans till att sätta ledningsmålet då Nolito och Ben Yedder kom i en 2 mot 1-situation mot en ensam Koscielny. När Nolito skulle passa en fristående Ben Yedder på högerkanten lyckades dock Koscielny komma emellan och avbryta den annars ytterst fina målchansen. Nolito kunde dock inte vara allt för nöjd med sin passning och skulle kanske ha avlossat ett skott för en bättre chans att sätta 1-0.

Andra halvleken satte igång likt första med ett Sevilla på lite mer framfot. Det skulle komma att leda till matchens första mål då Correa höll sig framme i straffområdet efter ett fint Sevilla-anfall där Ben Yedder hittade Correa som kunde avsluta med ett välplacerat skott in i mål. 1-0 till Sevilla. Ledningen betydde dock inte att Sevilla satt säkert i båten då Arsenal gjorde hela fem mål mot Benfica dagen innan och därmed ledde tabellen på antalet gjorda mål, trots samma målskillnad.

Arsenal var inte chanslöst, utan tilläts ofta bygga upp fina anfall som dock kom att bli uddlösa. Lacazette hade bl.a. ett skott på mål, men skottet gick rakt på och kunde räddas enkelt. En kvart in i andra gjorde Arsenal sitt andra byte då Willock gick ut och Xhaka kom in. Det fick effekt direkt då Arsenal lyckades kvittera direkt efter bytet. Chamberlain kom springandes in i boxen från högerkanten och kunde passa in en boll i straffområdet som letade sig till en någorlunda friståendes Lacazette som enkelt kunde panga in kvitteringen. 1-1.

Inte en lång tid därefter återtog Sevilla matchövertaget och kunde sätta ännu ett ledningsmål - och ett mycket vackert sådant. Steven Nzonzi stod för ett fint mål då han blev passad bollen till en position utanför straffområdet och i en väldigt avslappnad stil kunde curla in 2-1 bakom en chanslös Cech.

Med en kvart kvar byttes lördagens tvåmålsskytt Theo Walcott in istället för Elneny, men något vidare resultat uteblev. Trots att Arsenal, vid förlust med 2-1, skulle vinna Emirates Cup satsade man kraftigt framåt mot slutet, vilket gav Sevilla chansen till flera fina kontringsanfall som dock blev utan resultat. Samtidigt hade Arsenal ett par halvbra chanser, bl.a. ett par skott från Ramsey, men ingen chans som resulterade i ett mål. Istället kom slutresultatet att skrivas till 2-1 till Sevilla som, trots två vinster, slutade tvåa i gruppen på grund av de speciella Emirates Cup-reglerna där varje gjort mål betyder en poäng. Sevilla och Arsenal slutade på samma antal poäng och samma målskillnad (+2), men på grund av att Arsenal gjort fler mål (6 mål jämfört med 3) vann Arsenal sin egensnickrade turnering.

Härnäst väntar Chelsea i Community Shield som blir en stark prövning över hur bra laget ligger till inför säsongsstarten om två veckor.