Domare: Martin Atkinson
LiverpoolLiverpool

Makalös vändning räckte inte till seger

fre 22 dec 2017 kl 20:20

Efter en riktig svag första halvlek och 0-2 tidigt i andra såg det riktigt mörkt ut på Emirates. Men plötsligt stod det 3-2 på tavlan och allt var bra igen. Nytt slarv i försvarspelet ledde dock till 3-3 och delad poäng.

Tre tankar om matchen

A game of two halves – vol 1
Första 15-20 minuterna var väldigt avvaktande från båda lagen. Sen kom ledningsmålet från Liverpool efter en kontring där Xhaka och Wilshere inte hann med Coutinho. Det som följde resten av halvleken var virrigt försvarsspel, stundtals uselt passningsspel blandat med ett uddlöst anfallsspel. Hemmalaget lyckades inte producera ett enda skott på mål under halvleken.

A game of two halves – vol 2
Liverpools 2-0-mål fick aldrig tid att sänka moralen hos Arsenal eftersom Alexis kvittering kom blixtsnabbt. Istället gav reduceringen en enorm energikick till hemmalaget som av bara farten gjorde både 2-2 och 3-2. Från 2-0 till 3-2 tog sex och en halv minut. Helt plötsligt stämde allt för Arsenal. Efter Liverpools kvittering tappade dock Arsenal initiativet något, även om det inte alls var på nivån som i den första halvlek. Båda lagen hade chanser att avgöra men Arsenal kändes närmast ett segermål. Kanske främst på grund av Mignolets darriga målvaktsspel.