Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn
Premier League
ons 3 jan 2018 kl 20:45
2 – 2
(0 – 0)
Emirates Stadium, Publik: 59 379
Domare: Anthony Taylor
ChelseaChelsea

Bellerin räddade poäng på stopptid

ons 3 jan 2018 kl 22:52

Arsenal var det bättre laget i Londonderbyt mot Chelsea, men var trots det nära att förlora. På övertid kvitterade dock Hector Bellerin med ett klassmål.

Fyra tankar om matchen

Vi var värda mer
Arsenal var det bättre laget i större delen av den här matchen, men precis som förra året avslutades så inleder The Gunners med att plocka hem en poäng. I matchen mot West Bromwich var det två poäng förlorade, medan det ikväll var en poäng vunnen. Det borde dock har varit tre poäng även ikväll, för Arsenal kändes hetare än Chelsea i den andra halvleken. Men matcher avgörs inte av hur ett lag känns - det avgörs på planen. Chelsea utnyttjade chanserna till fullo (bortsett från ribbskottet på stopptid) samtidigt som Arsenal inte var så effektivt som vi kan önska. Bellerins kvittering var dock logisk sett till matchbilden, men vi hade hoppats på mer.

Minst klara straffen sedan i söndags
Jag orkar egentligen inte dra den här tröttsamma domarvalsen ett varv till, men när Arsenal gång på gång drabbas av svaga domarinsatser är det svårt att inte vara bitter. I första halvlek åkte Maitland-Niles på ett klassiskt fälleben i straffområdet, men Anthony “Jag är Premier Leagues näst sämsta domare” Taylor valde att fira. En halvlek senare slog Bellerin och Hazard ihop i Arsenals straffområde och då är straffen solklar. Men jag orkar inte bry mig - det enda som räknas nu är att det antagligen är rätt många matcher kvar tills det att Mike Dean eller Anthony Taylor dömer Arsenal igen.

Ständigt dessa målvakter
Det är visserligen en gammal spaning, men hur kan det fortfarande vara så att motståndarlagens målvakter alltid briljerar mot Arsenal? De Gea i Man United tar givetvis priset den här säsongen, men Curtois räddning på Alexis stolpe-stolpe-skott i första halvlek var minst lika svettig som de räddningar spanjoren gjorde på Emirates för en månad sedan. Nu ser inte jag tillräckligt mycket Premier League-fotboll för att vara någon auktoritet på målvaktsstandarden i ligan, men jag kan aldrig tänka mig att målvakterna alltid är så bra som de är mot Arsenal. Eller är det så att Arsenalspelarna gör målvakterna bra?

Arsenal hade behövt en Cesc
Det tar emot att erkänna, men jag har någon form av thåströmsk Fan Fan Fan-känsla runt Cesc Fabregas. Jag har aldrig riktigt kommit över det faktum att han lämnade Arsenal, och ännu mindre att han gick till Chelsea när han återvände till England. Visst, Arsenal tackade nej när han ville tillbaka till Premier League och sättet han lämnade klubben på 2011 var allt annat än snyggt. Men när jag tänker på Cesc mellan åren 2005 och 2011 så är det med vemod, för jävlar så bra han kunde vara och under vissa perioder bar han laget på egen hand. Han är fortfarande, när han närmar sig 31, en högklassig spelare i Premier League och jag hade nog inte tacka nej om han skulle vilja vända hem till Emirates igen. Arsenals mittfält skulle vara snäppet vassare än idag med en spelare som Fabregas där.