Domare: Neil Swarbrick
EvertonEverton

Arsenal körde över Everton igen

lör 3 feb 2018 kl 20:50

4-0 i paus. Det var game over. Arsenal körde över Everton med 5-1 och tog en säker seger

Tre tankar om matchen

Aubameyang
Jag hade kallt räknat med att Wenger skulle göra en Wenger och sätta klubbens dyraste inköp genom tiderna på bänken. Men så en timme före kick off kom elvan och PEA var med. Kors i taket. Genast laddade man lite extra. Nu gjorde Dortmundförvärvet inget större väsen av sig och borde ha blivit mållös om inte linjedomaren bjussat honom på det där målet som var offside. Men i den spelaren finns kvalitet. Han kommer göra mycket nytta och många mål för den här klubben. Var så säkra.

Skilda världar
Konstigt nog kände jag att Arsenal inte var så bra i första halvlek när jag funderade igenom de inlednande 45 minuterna, men det är klart att vi var det. 4-0 och ett par till högoktaniga chanser. Matchen var över.
Tyvärr tycker jag att Arsenalspelarna och tyckte att matchen var över för första halvtimmen av andra var rent usel. Snudd på obefintlig energi att vilja spela och dålig arbetsinsats. Tack och lov är Everton alltid Everton på Emirates Stadium och segern var aldrig hotat. Men jag hade gärna sett att man efter alla bottennapp visat att den första halvlekens fina spel skulle spilla över på prestationen även i andra, men så blev det tyvärr inte.

Iwobi
Vi har värvat Mkhitaryan och Aubameyang senaste tiden, samtidigt har Alex Iwobi radat upp meningslösa insatser. Ändå finns det alltid en plats för honom i Wengers elva.
Det är inget annat än helt obegripligt.
Och återigen sitter jag och känner att det ser ut som att vi anfaller med en man mindre när Iwobi springer där och flaxar.