Medlemmar: 3220 st.
Visa menyn
Premier League
sön 11 mar 2018 kl 14:30
3 – 0
(1 – 0)
Emirates Stadium, Publik: 59 131
Domare: Martin Atkinson
WatfordWatford

Aubameyang målskytt igen - Arsenal vann enkelt

ons 14 jun 2017 kl 13:59

Arsenal följde upp segern mot Milan med ännu en övertygande vinst. Watford slogs tillbaka med 3-0 i en match där Petr Cech äntligen fick hålla nollan - och rädda en straff.

Matchhändelser
Första halvlek
2) Özil slår en fin djupledsboll till Aubameyang, som kommer fri med Karnezis i Watfordmålet men avslutet går rakt på målvakten och leder endast till en resultatlös hörna.
8) 1-0! Özil slår en frispark från vänsterkanten perfekt till Mustafi, som ostörd kan nicka in 1-0 bakom Karnezis.
12) Watford får ett bra läge när Richarlison plockar ned en långboll och serverar Doucoure med en fin bakåtpassning. Direktskottet räddas av Cech och spelet avbryts sedan för att Mustafi fått ont i huvudet. Han repar sig dock snabbt.
15) Spelavbrott efter att Richarlison blivit liggande.
17) Fint spel av Arsenal när Elneny hittar Kolasinac till vänster i straffområdet. Den senare hittar så när en fri Aubameyang på bortre stolpen men passningen blir något för hård.
22) Det slarvas på Arsenals planhalva flera gånger om men det leder inte till någon farlighet för Watford.
26) Bra frisparksläge för Watford. Cech räddar Richarlisons skott vid stolproten men returen hamnar framför fötterna på Pereyra, som dock ur snäv vinkel skjuter över.
27) Özil får ett jätteläge när han hamnar fri med målvakten men avslutet blir alldeles för lamt.
31) Özil haltar till efter en närkamp och det blir ett litet spelavbrott. Tysken verkar dock kunna spela vidare.
35) Bollen studsar fram till Aubameyang som dock blir störd i skottögonblicket.
41) En hörnvariant från Watford ser ut att bli helt misslyckad men styrs nästan i eget mål av Mustafi. Bollen går dock över ribban till en ny hörna, och hörnvariant, som inte resulterar.
47) Deeney är nära att nicka in en kvittering men Cech gör en fin räddning.

Andra halvlek
47) Skott från Xhaka men inga större problem för Karnezis.
55) Gult kort på Mustafi efter att ha stoppat en kontring från Richarlison.
59) 2-0! Mkhitaryan driver mot straffområdet i hög fart spelar fram till Aubameyang som får bollen perfekt vid straffområdeslinjen. Han rundar enkelt Karnezis, rullar in 2-0 och firar med en volt.
61) Straff Watford. Pereyra viker in i straffområdet och springer in i Maitland-Niles utsträckta ben. Atkinson blåser och pekar på straffpunkten.
62) Cech räddar! På 16:e försöket räddar Petr Cech en straff i Arsenaltröjan när han får upp en hand på Deeneys skott. Jens Lehmann sitter på läktaren och kan inte annat än garva åt det osannolika.
63) Byte. Kiko Femenia ut, in med Hughes.
64) Straffsituation för Arsenal. Mkhitaryan kontrar på kanten och får in bollen mot Aubameyang men bollen rensas till hörna. I samband med inspelet åker han på en ful tackling av Mariappa i straffområdet och blir liggande. Mariappa tycker armeniern filmar och försöker lyfta upp honom från marken, varpå Mkhitaryan blir rasande.
66) Holebas åker på en varning efter en tackling på Mkhitaryan.
66) Byte. Iwobi kliver av in, in med Welbeck. Perayra ut och in med Okaka.
71) Mustafi har ont och får behandling.
73) Byte. Mustafi måste kliva av, in kommer istället Chambers.
77) 3-0! Özil stormar fram på vänsterkanten, spelar in bollen som till slut hamnar hos Aubameyang. Han lägger den fint till Mkhitaryan som får skjuta på rullande boll och Karnezis lyckas inte stoppa bollen från att gå i mål.
78) Byte. Det blir det sista Mkhitaryan gör i matchen, han ersätts av Wilshere.
86) Welbeck nära att utöka, med ett riktigt avslut, men Karnezis räddar till hörna.
90) Xhaka varnas för att ha protesterat mot en frisparksavblåsning.

Fyra tankar om matchen
Cojones
Anders Bjuhr uttryckte det bra efter matchen: “Den här gången är nog Deeney tyst”. För idag visade Arsenal vilja och karaktär, och det var ju just det som Deeney så famöst uttryckte att Arsenal saknade efter matchen på Vicarage Road i höstas när han snackade om bristen på “cojones” (varför nu pungkulor ska vara en symbol för det - det finns ju inget ömtåligare på den manliga kroppen). Kritiken tog hårt på Arsenalspelarna - kanske just för att Deeney träffade en (ursäkta uttrycket) öm punkt med sitt uttalande. För det fanns ju en sanning i det han sa. Vi supportrar har många gånger, såväl under den här säsongen som under tidigare år, efterlyst ledare som kan visa vägen inställningsmässigt. Om Arsenal kan använda den här matchen som riktmärke och alltid visa minst så här mycket karaktär så slipper vi förhoppningsvis uppleva fler bottennapp av det slaget som vintern 2018 har bjudit på.

The classy combination
När Arsenal rusade mot ligatiteln och dubbeln 2002 bestod guldreceptet av Dennis Bergkamps passningar och Freddie Ljungbergs löpningar och mål. Efter ett av målen, borta mot Bolton, sammanfattade kommentatorn duons samarbete med orden “it’s the classy combination”. Jag ska inte utse Henrikh Mkhitaryan och Pierre-Emerick Aubameyang till guldduo på långa vägar, men efter en något hackig start efter övergångarna från Manchester United respektive Borussia Dortmund kan detta ha varit matchen som var katalysatorn för ett framgångsrikt samarbete i Arsenal. Vad de gjorde tillsammans i Dortmund är allmänt omtalat och om de kan upprepa det på Emirates kommer motståndarförsvaren få det lika jobbigt som Prödl och hans kompisar hade det idag.

Att ta ansvar som Petr
Det finns spelare som gärna gömmer sig när det börjar blåsa (det gäller för övrigt styrelsegubbar och VD:ar i vissa rödvita klubbar också), men det är ingenting vi kan beskylla Petr Cech för. Han gjorde två svaga insatser mot Brighton för en vecka sedan och har sin svagaste säsong i Premier League bakom sig. Efter matchen på sydkusten bad tjecken om ursäkt på Twitter. Det är en sak att skriva ord på sociala medier - och en annan att följa upp dem med handling. Idag visade Cech hur man ska bete sig som professionell fotbollsspelare; det är bara att låta spelet tala. Idag var han den målvakt vi har vant oss vid att se. Och han tog en straff för första gången i Arsenaltröjan. Bara en sån sak.

We love you Freddie
För mig har Fredrik Ljungberg alltid varit ganska reserverad när han har framträtt i media, oavsett om det har gällt matchintervjuer eller framträdanden i Skavlan. De gånger jag har stött på honom personligen har han också varit ganska kort i tonen och gjort ett ganska blygt intryck. Därför tycker jag att det är förvånande att han gör ett sådant avslappnat intryck som expert i Viasatstudion. Hans fotbollskunskaper och erfarenhet kan ju ingen ifrågasätta, men han kanske ännu inte har bjudit på några revolutionerande analyser. Däremot är det väldigt intressant att lyssna på hans tankar om exempelvis vinnarkultur och de större perspektiven om hur livet på den absoluta toppen är. Jag hoppas att få se mer av Freddie i studion framöver.

Spelarbetyg
33. Petr Cech 8
Dubbel äntligen på tjecken. Dels fick han hålla den där 200:e nollan det har varit sådant tjat om och dels tog han äntligen en straff. Dessutom utmärkt i övrigt.

30. Ainsley Maitland-Niles 6
Spelade överlag stabilt, men några stora misstag - inte minst att orsaka straff - drar ner betyget.

16. Rob Holding 7
En bra insats efter bottennappet mot Östersund när han senast spelade. Bjöd på några misstag och det måste han slipa bort för att ta steget till att på allvar slåss om en ordinarie plats.

20. Shkodran Mustafi 7
Styrde försvaret väl och visade på nytt att han är farlig på fasta situationer offensivt. Skadad och utbytt.

33. Sead Kolasinac 6
Hade inga större problem bakåt, men idag var han slarvig framåt. Missade flera bra chanser att hitta medspelare framför mål.

29. Granit Xhaka 7
Återigen en disciplinerad insats. Tog jobbet defensivt när det behövdes och var bra med framåt.

35. Mohamed Elneny 7
Visade att han vill ta ansvar och bidrog till att hålla bolltempot uppe.

7. Henrikh Mkhitaryan 7
Följde upp en fin insats i Milano med ett mål och en assist idag. När han är på det här spelhumöret är han ett ständigt hot.

11. Mesut Özil 7
Med mer kyla hade han blivit målskytt i första halvlek. Ännu en assist efter två mot Milan. De som tycker att han är överskattad tittade antagligen bort den här veckan.

17. Alex Iwobi 4
Ännu en mycket svag insats. Lyckades inte med någonting och de ständiga felpassen och de tappade bollarna är det man minns.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 8
Han värvades som målskytt, och nu har han gjort två mål på två matcher. Hoppas att han kan bygga vidare på det här.

Inhoppare
23. Danny Welbeck 6
Kom in och slet hårt i vanlig ordning. Fick en målchans men tog den inte.

21.Calum Chambers
Spelade för kort tid för att betygsättas.

10. Jack Wilshere
Spelade för kort tid för att betygsättas.