Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn
Röda Stjärnan BelgradRöda Stjärnan Belgrad
Europa League
tor 19 okt 2017 kl 19:00
0 – 1
(0 – 0)
Rajko Mitic Stadium, Publik: 50 327
Domare: Benoit Bastien (Frankrike)

Girouds drömmål avgjorde i Belgrad

tor 19 okt 2017 kl 21:38

Arsenal var på väg att stänga ett mållöst sömnpiller till match. Då bjöd Wilshere, Walcott och Giroud på ett drömanfall och The Gunners tog hem tre poäng från Belgrad.

Tre tankar om matchen

Cupelvan har satt sig
Om vi bortser från Cech var detta en startelva i samma anda som den mot BATE för tre veckor sedan. En hel del rutinerade bänkspelare blandat med yngre förmågor som  normalt inte är med i backlinjen, och så här långt tyder ju resultaten i Europa League att Wenger är helt rätt ute med sina uttagningar. Arsenals trupp är så pass bra att även en regelrätt B-uppställning står sig bra i den här typen av matcher, och det finns ingen anledning att ändra på konceptet. Nu står Arsenal på maximala nio poäng efter tre matcher och har två hemmamatcher kvar. Det finns ingenting som talar för att laget inte spelar i Europa efter jul.

Mysteriet är löst?
Vi är nog många som har ställt oss frågan under det senaste året: Var är Debuchy? Den enda gången jag har sett honom på mer än ett år var från Lower Tier på Emirates mot Bournemouth i fjol. Då fixade hans kropp bara en dryg kvart innan han tvingades bryta, och där kändes det som att hans Arsenalkarriär var över. Idag var han dock tillbaka och även om viss ringrost gav sig till känna i den serbiska natten så tycker jag att hans insats var klart godkänd. Jag hoppas att han får möjlighet att bidra mer än vad han har gjort i Arsenal, för han är en bra spelare när han får vara skadefri. Dagens insats tyder i alla fall på att han har en roll att spela i truppen den här säsongen.

Drömmålet
Wilshere och Giroud har en förmåga att hitta varandra i straffområdet. Nu agerade visserligen Walcott länk mellan de två spelarna, men nog fanns det drag av DET målet mot Norwich i kvällens one touch-uppvisning. Det var flera högklassiga tekniska nummer i följd av de tre inblandade spelarna och Girouds avslutning visar att det inte är slump av att han nominerad till Puskas Award. Kanske säsongens mål redan nu.